12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Unboxing και hands-on με το Huawei Y6s!

    Μια νέα συσκευή από τη Huawei είναι διαθέσιμη ήδη στα ελληνικά καταστήματα και είναι το Huawei Y6s, το οποίο ήρθε να αποτελέσει μια value for money λύση για πολλούς χρήστες…

    Το Y6s ουσιαστικά τοποθετείται στην entry-level κατηγορία και προσφέρει το “κάτι παραπάνω” σε σχέση με το Y6 2019 που είχαμε δει τον Απρίλιο. Η συσκευή είναι διαθέσιμη στα ελληνικά καταστήματα σε Orchid Blue και Starry Black χρώματα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος εκεί, βέβαια, οπότε το έργο του είναι δύσκολο…

    Η συσκευή έχει γυαλιστερό πίσω μέρος, αφήνοντας πολύ ωραία αίσθηση στην αφή και την όψη. Έχει, μικρό πάχος και μια εντυπωσιακή πρόσοψη, με οθόνη 6,09″, notch-“σταγόνα” (Dewdrop screen έχει βαφτίσει η εταιρεία αυτό τον τύπο panel) που είναι πολύ μικρότερο και διακριτικότερο από τα γνωστά μας “τραπέζια” notches, IPS panel και 19,5:9 aspect ratio, με ανάλυση HD+ (720×1560 pixels). Σωστά τοποθετημένα τα τρία φυσικά πλήκτρα του, κανονικού μεγέθους τα bezels, ενώ υπάρχει και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, στην πλάτη τη συσκευσής. Το single camera module εξέχει λίγο από αυτή, ενώ θα βρείτε επίσης audio jack, μια microUSB θύρα και την έξοδο του ήχου. Το κινητό έχει βάρος 150 γραμμάρια, ενώ στη συσκευασία θα βρείτε φορτιστή 5 Watts, καλώδιο USB και το απαραίτητο SIM tray pin.

    Η οθόνη είναι ικανοποιητική για την κατηγορία του Y6s, το οποίο στο εσωτερικό του έχει το entry-level MediaTek MT6765 της MediaTek, μαζί με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρουεπεκτάσιμου μέσω microSD. Από πλευράς λειτουργικού τρέχει το Android 9 Pie μαζί με το EMUI 9.1 της Huawei, ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε πλήρη υποστήριξη πρωτοκόλλων Wi-Fi, Bluetooth 4.2 με A2DP και LE, USB OTG και FM ραδιόφωνο (που λειτουργεί και χωρίς ακουστικά, μάλιστα), αλλά όχι NFC.

    Η κύρια dual camera του Y6s έχει αισθητήρα 13MP, με φακό διαφράγματος f/1.8 και να διαθέτει AF και HDR, ενώ μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS. Το διάφραγμα βοηθά ιδιαίτερα τις νυχτερινές λήψεις, σε συνδυασμό με το ισχυρό LED flash, αλλά και τις AI δυνατότητες της κάμερας της συσκευής, όπως και τα διάφορα modes που είναι διαθέσιμα. Όσο για τη selfie κάμερα, έχει αισθητήρα 8MP με flash και δυνατότητα λήψης 1080p video στα 30 FPS.

    Τέλος, όσον αφορά την αυτονομία του, η μπαταρία των 3.020mAh μπορεί να κριθεί επαρκής και ουσιαστικά θα προσφέρει οριακά 1 μέρα κανονικής χρήσης, ενώ η εταιρεία έχει εξοπλίσει το Y6s με ένα πολύ ισχυρό ηχείο ώστε να μη χρειάζεστε πια bluetooth speakers για “απλές” περιστάσεις που θέλετε να ακούσετε δυνατά την αγαπημένη σας μουσική, μόνοι ή με παρέα.

    Το Huawei Y6s αποτελεί μια πρόταση για τους απλούς χρήστες με “βασικά” specs, μπορεί να τρέξει τα apps που χρησιμοποιούμε τυπικά χωρίς πρόβλημα, ενώ συνδυάζει τις δυνατότητές του με μια ελκυστική εμφάνιση. Πέραν αυτών, όμως, είναι μια συσκευή “εμποτισμένη” με την τεχνογνωσία και την ποιότητα της Huawei, με το κατάλλο software που θα καλύψει άνετα τις ανάγκες του απλού χρήστη.

    Δείτε το video παρουσίασης του Huawei Y6s από το myphone.gr

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles