15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Unboxing και hands-on Review με το Samsung Galaxy Watch 3: “Trendy και πανίσχυρο”!

    Καιρό είχαμε να δούμε smartwatch της Samsung αλλά το νέο Galaxy Watch 3 δε θα μας… γλίτωνε και το είχαμε στα χέρια μας, λίγο καιρό μετά την επίσημη παρουσίασή του! Το νέο έξυπνο ρολόι των Κορεατών δεν ανήκει καν στη mid-range κατηγορία αλλά στοχεύει κατ’ευθείαν τους πολύ απαιτητικούς χρήστες και την high-end αγορά, με την αντίστοιχη τιμή, φυσικά. Πάμε να το δούμε!

    Το Galaxy Watch 3 έχει κατασκευή που συνδυάζει ανοιξείδωτο ατσάλι και Gorilla Glass, ενώ έρχεται με watchface 41mm ή 45mm. Είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με το 41mm watchface στο Mystic Bronze χρώμα και ομολογουμένως, έδειχνε αρκετά premium και μοδάτο. Έχει βάρος κοντά στα 50 γραμμάρια, αλλά το πάχος του είναι στα όρια του μεγάλου, αγγίζοντας τα 11,1mm. Το λουράκι του είναι δερμάτινο και premium ενώ εξαιρώντας την κάτω πλευρά του ρολογιού που είναι μαύρη και έχει “techy” εμφάνιση, το υπόλοιπο Watch 3 μπορεί άνετα να φορεθεί και σε μια επίσημη περίσταση. Στη συσκευασία του θα βρείτε ασύρματο φορτιστή με ενσωματωμένο καλώδιο και τα κλασικά έντυπα. Να σημειωθεί πως μπορείτε να αλλάξετε λουράκια με άλλα των 20/22mm.

    Το Galaxy Watch 3 διαθέτει Super AMOLED οθόνη 1,2″, με περιστρεφόμενη στεφάνη γύρω της για εύκολη και γρήγορη πλοήγηση στα διάφορα manus, αλλά διαθέτει και 2 πλήκτρα στη δεξιά πλευρά του. Η οθόνη του έχει αρκετά υψηλή ευκρίνεια και φωτεινότητα, καθώς μπορεί με την ίδια ευκολία να χρησιμοποιηθεί υπό έντονη ηλιοφάνεια, αλλά και σε ένα σκοτεινό δωμάτιο χωρίς να κουράζει τα μάτια του χρήστη, ενώ έχει και μια “Auto” λειτουργία που ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στις απαιτήσεις μας. Είναι αδιάβροχο σε βάθος έως 50 μέτρων νερού (IP68) και έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άνετα και κατά την κολύμβηση (αν και η εταιρεία δε το “συνιστά”), ενώ πληροί και τις προδιαγραφές αντοχής MIL-STD-810G.

    Το Tizen OS 5.5 που “τρέχει” το Watch 3 είναι γρήγορο και εύχρηστο, ενώ το περιστρεφόμενο bezel βοηθάει πολύ στη γρήγορη πλοήγηση. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πάρα πολλών watchfaces για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, ενώ η συνδεσιμότητα είναι Bluetooth 5.0 με A2DP και LE, αλλά και Wi-Fi b/g/n. Ενσωματωμένο NFC και υποστήριξη Samsung Pay είναι δεδομένα, όπως και το ενσωματωμένο GPS, για να μπορείτε να αθλείστε άνετα, χωρίς να έχετε μαζί το smartphone σας. Το Exynos 9110 SoC είναι υπερ-αρκετό για ένα smartwatch και συνδυάζεται με 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου για την αγαπημένη σας μουσική, ώστε να ακούτε μέσω BT ακουστικών.

    Το ρολόι της Samsung υποστηρίζει δεκάδες modes φυσικής δραστηριότητας και διαθέτει 120 προγράμματα προπόνησης για να σας δίνει… κίνητρο, μετρά τους καρδιακούς παλμούς σας, την οξυγόνωση στο αίμα σας (SpO2) αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας, όπως κάθε fitness tracker της αγοράς πλέον. Επίσης, ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι η αυτόματη αποστολή SOS σε περίπτωση που ανιχνεύσει πτώση και αδράνεια του χρήστη, κάτι που μπορεί να αποβεί σωτήριο τόσο για όσους αθλούνται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες ή μόνοι τους εν γένει, όσο και για άτομα μεγάλης ηλικίας ή/και με προβλήματα υγείας.

    Κλείνουμε με την αυτονομία, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, εξ’αιτίας των πολλών λειτουργιών και της αυξημένης κατανάλωσης του Watch 3. Ανέρχεται στις 2 ημέρες χρήσης αλλά φυσικά επηρεάζεται σημαντικά ανάλογα με το πόσες ώρες αθλείστε με ενεργοποιημένο GPS και διαρκή ανίχνευση παλμών, τις ώρες με αναμμένη οθόνη κ.λπ. Δϋσκολα θα ξεπεράσετε τις 2 μέρες, αυτό είναι το σίγουρο, αλλα είναι εφικτές με ήπια χρήση (notifications, ολιγόωρη άθληση).

    Το Samsung Galaxy Watch 3 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε Mystic Bronze και Mystic Silver χρώματα έναντι €429.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles