21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Διέρρευσε το update των Windows 8.1!

    Η επίσημη ημερομηνία διάθεσης του Update 1 των Windows 8.1, σύμφωνα με τη Microsoft, είναι στις 11 Μαρτίου, όμως φαίνεται πως διέρρευσε καθώς ήδη μπορεί να βρεθεί online για κατέβασμα από διάφορα file-sharing sites!

    Έτσι, εμφανίστηκαν και τα πρώτα screenshots από χρήστες που εγκατέστησαν το update, στα οποία εμφανίζονται και κάποιες από τις αλλαγές και βελτιώσεις που έχει δεχθεί το λειτουργικό, σε σχέση με την τωρινή έκδοση. Οι αλλαγές αυτές εστιάζουν στη βελτίωση της χρηστικότητας με πληκτρολόγιο και ποντίκι, το οποίο είναι και ο βασικός «βραχνάς» των Windows 8 από την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησαν.

    win81update1-2

    Πλέον ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει συντομεύσεις των εφαρμογών από το Windows Store στην taskbar, ενώ στο πάνω μέρος του desktop έχουν τοποθετηθεί δύο πλήκτρα για αναζήτηση και για επανεκκίνηση/απενεργοποίηση, εύκολα προσβάσιμες επιλογές όπως τις είχαμε συνηθίσει στα Windows 7. Επίσης τα apps που είναι σχεδιασμένα για Windows 8 διαθέτουν μια νέα μπάρα στο πάνω μέρος με επιλογές κλεισίματος, ελαχιστοποίησης κ.λπ., αλλά και εύκολο tiling των παραθύρων (“side-by-side”). Μαζί με αυτά και άλλες, μικρές αλλαγές που συνολικά βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης του λειτουργικού.

    «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», λέει το γνωστό ρητό και η Microsoft σπεύδει να το ακολουθήσει, αφού καταλαβαίνει πως οι χρήστες δεν είναι έτοιμοι να αφήσουν ακόμη τα Windows 7, για ένα λειτουργικό που δεν τους διευκολύνει την καθημερινότητα, τουναντίον μάλιστα.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles