23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Οι Αμερικάνοι λατρεύουν τα phablets και οι πωλήσεις τους στις Η.Π.Α γνωρίζουν τεράστια αύξηση!

    Πριν από αρκετά χρονιά οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας επιδίδονταν σε μία κούρσα για το ποια θα καταφέρει να παρουσιάσει το πιο μικρό σε διαστάσεις κινητό. Φυσικά με την έλευση των smartphones και την ταχύτατη ανάπτυξη τους, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς πλέον o κανόνας που ισχύει είναι «the bigger… the better»! Τελευταία μάλιστα ακούμε όλο και πιο συχνά τον όρο phablet, ο οποίος δημιουργήθηκε για να δηλώσει την κατηγορία ανάμεσα στα smartphones και στα tablets.

    017LG_Optimus_G_Pro_35615393

    Κύριο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων συσκευών είναι οι οθόνες που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τις 5.5 ίντσες και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, οι πωλήσεις των phablet δείχνουν να γνωρίζουν τεράστια άνοδο. Συγκεκριμένα,  στην αγορά των Η.Π.Α από το σύνολο των πωλήσεων smartphones για το πρώτο τρίμηνο του 2015, 21% αντιστοιχεί σε phablets. Αν και αυτό το νούμερο μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλο φτάνει μόνο να σκεφτείτε ότι το αντίστοιχο νούμερο πέρσι μόλις που άγγιζε το 6%. Όσον αφορά την αιτία που οι Αμερικάνοι καταναλωτές εμφανίζονται να λατρεύουν τα phablets φυσικά έχει όνομα και δεν είναι άλλο από το iPhone 6 Plus, καθώς το 44% των phablets που αγοράστηκαν μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2015 αντιστοιχεί στην «μεγάλη» ναυαρχίδα της Apple. Πάντως, οι καταναλωτές που παραδοσιακά αγαπούν τα phablets προέρχονται κυρίως από τις χώρες της ανατολής, καθώς εκεί ακόμη και κινητά με οθόνη άνω των 6 ιντσών θεωρούνται «must»!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles