19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, δεν ξέρουν πού είναι η Δαμασκός…

    Είναι να απορεί κανείς. Από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, της υπερδύναμης που έχει σχεδόν ανακοινώσει ότι θα επιτεθεί τουλάχιστον από αέρος στην Συρία τις επόμενες μέρες, που συμμετείχαν σε ένα online παιχνίδι που καλούσε τους παίκτες να εντοπίσουν στον παγκόσμιο χάρτη, πού είναι η Δαμασκός, η πρωτεύουσα της Συρίας, μόνο το 57% κατάφερε να εντοπίσει σωστά την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται η πόλη.

    MDzFlza

    Ναι, θα πείτε, το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Τα σύνορα μεταξύ των χωρών δεν ήταν διακριτά στον χάρτη που ανάρτησε το website Us vs Th3m. Τι έκαναν όμως; Ανάρτησαν το παιχνίδι και κατέγραψαν τις διευθύνσεις ΙΡ απ’ τις οποίες έδωσαν τις απαντήσεις τους διάφοροι αναγνώστες απ’ όλο τον κόσμο. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι από τους 65 υπαλλήλους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι, μόλις το 57% κατάφερε να πέσει «κοντά» στην περιοχή που βρίσκεται η Δαμασκός. Το υπόλοιπο 43% έδωσε απαντήσεις που εκτείνονται από το Ιράκ, μέχρι την Ελλάδα, μέχρι τη Νότιο Αφρική.

    Θα πείτε επίσης πως το στατιστικό δείγμα είναι πολύ μικρό. 65 άτομα από τους χιλιάδες που εργάζονται στις υπηρεσίες του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, δεν μπορεί να αντιπροσωπεύουν το σύνολο όλων εκείνων που εδώ και καιρό διαχειρίζονται την απόρρητη πληροφόρηση για την σφαγή που συντελείται στη Συρία εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Αλλά και πάλι.

    Ελπίζουμε μόνο οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έπαιξαν το παιχνίδι «βρες τη Δαμασκό», που ανάρτησε το Us vs Th3m, να μην είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα αποφασίσουν πού θα πέσουν οι πύραυλοι Tomahawk με τους οποίους θα πλήξουν οι ΗΠΑ την πολύπαθη χώρα. Έχουν ήδη σκοτωθεί σε αυτή την υπόθεση περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι και για «ανθρωπιστικούς» λόγους, θα σκοτωθούν ακόμα κάμποσοι άλλοι. Θα είναι ακόμα περισσότερο τραγικό να πεθάνουν τόσες χιλιάδες κόσμου γιατί κάποιος δεν θα ξέρει πού βρίσκεται στον χάρτη η Δαμασκός…

    Αν θέλετε να παίξετε κι εσείς το παιχνίδι, επισκεφτείτε το websiteUsvsTh3m, εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles