18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο αμερικανικός στρατός θα εξοπλίσει όλους τους στρατιώτες με nano-drones μέχρι το 2018!

    Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Η.Π.Α (όπως άλλωστε και οι περισσότερες ένοπλες δυνάμεις) χρησιμοποιούν drones (κυρίως UAV) σε μία σειρά από επιχειρήσεις. Ωστόσο, ένα πρωτοποριακό αμυντικό πρόγραμμα πρόκειται να αλλάξει σημαντικά τη φυσιογνωμία των δυνάμεων του στρατού ξηράς, καθώς φιλοδοξεί να εξοπλίσει τους στρατιώτες του μέλλοντος με nano-drones λιλιπούτειου μεγέθους (τύπου “Black Hornet”), που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο πεδίο της μάχης, προσφέροντας κυρίως υποστήριξη στον τομέα των πληροφοριών.

    Nano Drones  (1)

    Oι ιθύνοντες των στρατιωτικών δυνάμεων των Η.Π.Α, προχωρούν στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου project ύστερα από την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε έναν ανάλογο πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στον στρατό ξηράς της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα βρετανικά και νορβηγικά nano-drones (που φέρουν την κωδική ονομασία PD-100 Black Hornet) φέρουν μία μικροσκοπική κάμερα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον στρατιώτη να παρατηρήσει το τι συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο, χωρίς να αποκαλύπτει τη θέση του. Οι υπεύθυνοι του αμερικανικού Maneuver Center of Excellence επιθυμούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του Black Hornet nano-drone και να το κάνουν ακόμη πιο ευέλικτο. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του συγκεκριμένου project,  το drone μαζί με το χειριστήριο του θα ζυγίζουν λιγότερο από 150 γραμμάρια και στόχος είναι τα συγκεκριμένα μικροσκοπικά drones να αναπτύσσονται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, ενώ με μία μόλις φόρτιση να πετούν περίπου για 15 λεπτά.

    Nano Drones (2)

    Επιπλέον, τα νέα αυτά nano-drones θα μπορούν να καλύπτουν αποστάσεις έως και 1.2 χιλιόμετρα, ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και η κάμερα τους θα μπορεί να ανιχνεύσει ένα αντικείμενο από απόσταση 25 μέτρων. Φυσικά το κόστος ενός τέτοιου drone δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο και μάλιστα από τη στιγμή που το PD-100 Black Hornet στοιχίζει κοντά στα 200.000$ το ένα, τότε δε νομίζουμε ότι η αμερικανική πρόταση θα είναι πιο φθηνή.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles