16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    To USB 3.1 είναι 70% ταχύτερο σε σύγκριση με το USB 3.0!

    Αν και το USB είναι ομολογουμένως το πιο ευρέως διαδεδομένο πρότυπο, με το οποίο συνδέονται εκατομμύρια συσκευές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο γρήγορο, καθώς δεν μπορεί να συναγωνιστεί το Thunderbolt. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες που ασχολούνται με την περαιτέρω ανάπτυξη του προτύπου USB φιλοδοξούν ότι το «φρέσκο» USB 3.1, θα διορθώσει πολλές από τις αδυναμίες του USB 3.0, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο ανεπτυγμένες λειτουργίες.

    usb3_1a

    Με το USB 3.1 εισάγεται ένας  νέος τύπους connector (Type-C), o οποίος είναι μικρότερος σε μέγεθος και παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές του. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να συνδέουν με μεγαλύτερη ευκολία τις συσκευές τους, δίχως να πρέπει κάθε φορά να βρουν ποια πλευρά είναι η σωστή (στο σκοτάδι αυτό πάντα αποτελούσε ένα μεγάλο πρόβλημα). Επιπλέον, το USB 3.1 δύναται να σηκώσει μέχρι και 100 Watts, κάτι που σημαίνει μικρότερους χρόνους φόρτισης για μία σειρά από συσκευές. Όσον αφορά την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, το αναβαθμισμένο πρότυπο μπορεί να μεταφέρει data με 10 gigabits ανά δευτερόλεπτο, το οποίο σε σύγκριση με το USB 3.0 είναι 70% πιο γρήγορο. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, οι maximum ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής προσεγγίζουν τα 700 megabits το δευτερόλεπτο. Πρακτικά, το USB 3.1 προσφέρει 10 φορές περισσότερη ταχύτητα από το USB 2.0.

    Αν και ακόμη το USB 3.1 υπολείπεται έναντι του Thunderbolt 2, ωστόσο είναι μακράν το πιο ευρέως διαδομένο πρότυπο, ενώ όπως και οι προηγούμενες αναθεωρήσεις του USB, έτσι και η 3.1 είναι backwards-compatible.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles