24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι χρήστες γυρνούν την πλάτη στο iOS 8;

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι χρήστες των φορητών συσκευών της Apple δε δείχνουν αρκετά ζεστοί στο να πραγματοποιήσουν το πέρασμα από το iOS 7 στο iOS 8. Όπως χαρακτηριστικά απεικονίζεται και στο App Store της Apple, στις 5 Οκτωβρίου, το iOS 8 υπήρχε εγκατεστημένο στο 47% των συσκευών που είχαν συνδεθεί με το store της Apple (σημειώνοντας ουσιαστικά μία ελάχιστη άνοδο της τάξεως μόλις του 1% από τις 21 Σεπτεμβρίου).

    iOS 8 logo

    Το iOS 8 έγινε διαθέσιμο προς download στις 17 ΣΕπτεμβρίου και  ο βαθμός υιοθέτησης του θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μέτριος. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Mixpanel, μία εταιρεία που ασχολείται με την καταγραφή και ανάλυση δεδομένων που προέρχονται από διάφορες φορητές συσκευές, το iOS 8 έχει ένα ποσοστό υιοθέτησης που μέχρι τις 6/10 κυμαινόταν στο 44.5%. Το εν λόγω νούμερο εάν συγκριθεί με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του iOS 7 που συγκέντρωσε η Mixpanel τον Οκτώβριο του 2013 (με καταγεγραμμένα αποτελέσματα 20 μέρες από το launch του λειτουργικού), τότε παρατηρούμε ότι ο προκάτοχος του νέου λειτουργικού της Apple βρισκόταν εγκατεστημένος στο 69.7% των συσκευών. H διστακτικότητα των users της Apple στο να προχωρήσουν στο upgrade των συσκευών της οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στη κακή φήμη που απέκτησε το νεότερο λειτουργικό με το που έκανε την εμφάνιση του. Συγκεκριμένα τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν με την έκδοση 8.0.1. (που σημειώστε ότι κυκλοφόρησε για να εξαλείψει κάποια από τα bugs της αρχικής version) και αφορούσαν στην αδυναμία των iPhone τους να συνδεθούν στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και η αχρήστευση του Touch ID Fingerprint sensor σίγουρα άφησαν τις χειρότερες εντυπώσεις στους users. Επιπλέον, η έλευση του 8.0.2., κάπως διόρθωσε την κατάσταση, αν και μετά άρχισαν να παραπονούνται αρκετοί χρήστες ότι δεν τους δούλευε η λειτουργία Bluetooth.  iOS 8

    Με βάση τα παραπάνω δε χρειάζεται να συμπεράνουμε για τους λόγους που το κοινό εμφανίζεται δύσπιστο στο να προχωρήσει στο upgrade και προτιμάει να παραμένει με το παλαιότερο αλλά πιο σταθερό iOS 7.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles