21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    USS Zumwalt: το πρώτο stealth αντιτορπιλλικό των ΗΠΑ είναι πραγματικότητα

    «Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα όχι μόνο για το πρόγραμμα DDG 1000 και τη ναυπηγική ομάδα, αλλά για όλο το αμερικανικό ναυτικό» δήλωσε την Παρασκευή ο υποναύαρχος Τζιμ Ντάουνι, υπεύθυνος του προγράμματος, κατά την τελετή παράδοσης στο ναυτικό των ΗΠΑ του αντιτορπιλικού USS Zumwalt (DDG 1000), του πρώτου σκάφος της κλάσης του (σκαφών επιφανείας πολλαπλών ρόλων επόμενης γενιάς) και ταυτόχρονα του πιο μεγάλου stealth αντιτορπιλικού της ιστορίας του στόλου των ΗΠΑ.

    uss-zumwalt-ddg-1000

    Το περίπου 200 μέτρων «stealth» σκάφος έχει ειδικό σχεδιασμό για χαμηλό ίχνος στα εχθρικά ραντάρ και είναι επίσης το πρώτο πλοίο επιφανείας του αμερικανικού ναυτικού που διαθέτει το καινοτόμο σύστημα ενέργειας IPS (Integrated Power System), για την παροχή άμεσου ρεύματος 1000 volt σε όλο το σκάφος! Διαθέτει δύο Advanced Gun Systems, ικανά για βολές βλημάτων μακράς εμβελείας (LRLAP- Long Range Land Attacl Projectiles) σε απόσταση 63 ναυτικών μιλίων, ενώ στον βασικό του εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται:

    • εξελιγμένα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Tomahawk,
    • Evolved Sea Sparrow,
    • Standard και ανθυποβρυχιακών ρουκετών ASROC.
    • ενεργητικούς και παθητικούς αισθητήρες,
    • καθώς και ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών (MFR).

    USS_Zumwalt_t700

    Το σκάφος θα τεθεί σε ενεργό υπηρεσία στις 15 Οκτωβρίου ενώ δύο ακόμα ίδια αντιτορπιλλικά stealth τεχνολογίας (τα USS Michael Monsoor (DDG 1001) και USS Lyndon B. Johnson (DDG 1002)) ήδη ναυπηγούνται.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles