15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η τελευταία έκδοση του uTorrent εγκαθιστά έναν cryptocurrency miner!

    O utorrent, ένας από τους πλέον δημοφιλείς clients του BitTorrent τον οποίο πολλοί χρησιμοποιούμε για το κατέβασμα torrent αρχείων και διαθέτει πάνω από 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, φαίνεται πως στη νέα ενημερωμένη έκδοσή του κρύβει έναν cryptocurrency miner, που η εγκατάστασή του γίνεται μάλιστα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι χρήστες, χωρίς να έχουν δώσει σχετική άδεια στην εφαρμογή.

    utorrent-bitcoin-miner

    Όπως έγραψε το Trusted Reviews, η σχετική αποκάλυψη αφορά ένα app που ονομάζεται Epic Scale και το οποίο εγκαθίσταται μαζί με την έκδοση 3.4.2 build 38913 του uTorrent. Πρόκειται για μία εφαρμογή που λειτουργεί ως Bitcoin miner, χρησιμοποιεί δηλαδή πόρους του υπολογιστή σας για την εξόρυξη Bitcoin, ενώ τρέχει στο παρασκήνιο με αποτέλεσμα να μη αντιλαμβάνεστε την ύπαρξή της. Έτσι, ο υπολογιστής σας επιβαρύνεται πρακτικά για κέρδος κάποιων άλλων.

    Η είδηση έχει προκαλέσει φυσικά σάλο, η επίσημη άποψη, ωστόσο, της εταιρείας BitTorrent που βρίσκεται πίσω από τον uTorrent client είναι ότι η εφαρμογή όντως συνοδεύει το uTorrent, ωστόσο δεν εγκαθίσταται αν ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του και όλοι όσοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα απλά ήταν … απρόσεκτοι και έτσι το Epic Scale βρέθηκε στον υπολογιστή τους.

    Πολλοί χρήστες πάντως δε συμμερίζονται αυτή την άποψη, και στα fora υπάρχουν πολλά σχετικά posts που αναφέρουν ότι όχι μόνο το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί χωρίς τη θέλησή τους, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο και να το αφαιρέσουν, καθώς… ξαναεμφανίζεται.

    Πώς θα αντιληφθείτε αν συμβαίνει κάτι σε εσάς, σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τον utorrent και την “ύποπτη” έκδοση; Το να διαπιστώσετε απότομη αύξηση στη χρήση της CPU σας, είναι μία ένδειξη ότι μπορείτε να έχετε το πρόβλημα. Αναζητήσετε το πρόγραμμα Epic Scale στον υπολογιστή σας και απεγκαταστήστε το.

    Να σημειώσουμε ότι δεν επηρεάζονται οι χρήστες Mac, καθώς το Epic Scale app είναι διαθέσιμο μόνο για Windows.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles