23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Γιορτάζοντας τα γενέθλια του George Orwell στην Ουτρέχτη…

    Ο George Orwell έχει γράψει βιβλία με πικρές αλήθειες. Η φάρμα των ζώων, απεικόνισε τις ανθρώπινες κοινωνίες και την ψευδαίσθηση των ιδεολογιών με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά το έργο εκείνο που καθόρισε τη φήμη του ήταν το 1984. Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε το 1949 και περιγράφει την εξέλιξη του αστυνομικού κράτους με τη βοήθεια του «Μεγάλου Αδελφού», δηλαδή, των συστημάτων παρακολούθησης. Πολιτικός στοχαστής περισσότερο από συγγραφέας, ο George Orwell γεννήθηκε την 25η Ιουνίου 1903 και οι κάτοικοι της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, αποφάσισαν να γιορτάσουν τα 110α γενέθλιά του, με αυτό τον τρόπο:

    3

    Πήραν λοιπόν καπελάκια για πάρτι και τα τοποθέτησαν σε όσες περισσότερες κάμερες παρακολούθησης μπορούσαν, μέσα στην πόλη. Τρολάρισμα; Ναι και μάλιστα, επικών διαστάσεων. Αλλά και άλλος ένας τρόπος να επισημάνουν στους κατοίκους της πόλης αυτής ότι οι κάμερες παρακολούθησης δεν είναι απλά κάτι αδιάφορο που τοποθετήθηκε από τους δήμους ή την αστυνομία, είναι εκεί για να καταγράφουν τη ζωή τους.

    Σύμφωνα με το Boing Boing, ο λόγος που δεν έγινε ανάλογος εορτασμός στο Λονδίνο, ήταν γιατί δεν υπήρχαν αρκετά καπελάκια στη Βρετανική επικράτεια για να τοποθετηθούν σε όλες τις κάμερες παρακολούθησης στην πόλη.

    Δείτε τις φωτογραφίες:

    1 2 3 4 5 7

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles