18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    VAG group: “Εμείς θα πληρώσουμε τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας”!

    Παρ’ότι το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την εξαπάτηση όλων, κατόχων, εμπόρων και αρχών, από τη Volkswagen, παίρνει τρομακτικές διαστάσεις (μιας και πλέον αφορά αρκετά την Ευρώπη, αλλά και βενζινοκίνητα οχήματα), η ίδια εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να κατευνάσει τα πνεύματα και να κλείσει γρήγορα αυτό το μαύρο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της.

     

    vw teli (2)

    Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, λοιπόν, η εταιρεία καλεί τις αρχές κάθε χώρας να μην μετακυλίσουν το κόστος από τα αυξημένα τέλη στους κατόχους των οχημάτων που επηρεάζονται από το παράνομο λογισμικό, αλλά να το χρεώσουν κατ’ευθείαν στην ίδια! Και φυσικά τα τέλη θα είναι αυξημένα αφού πολλά από τα οχήματα που στη θεωρία εξέπεμπαν κάτω από 99 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, στην πράξη αποδείχθηκαν πως υπερβαίνουν το όριο, οπότε και θα πρέπει να “ανέβουν” κατηγορία στα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουν (καλή ώρα στην Ελλάδα).

    vw teli (3)

    Το πως ακριβώς θα γίνει αυτή η “χρέωση” δεν είναι ακόμη γνωστό, καθώς εναπόκειται στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να βρούν τον τρόπο για μια γρήγορη λύση, σε συνεργασία με τη VW, χωρίς να μπλεχθούν και οι κάτοχοι σε δαιδαλώδη γραφειοκρατικά μονοπάτια… Η VW από την πρώτη στιγμή έχει δείξει πως αναγνωρίζει 100% την υπαιτιότητά της και έχει ήδη βάλει στην άκρη μπόλικα δις (7 προς το παρόν, σύμφωνα με αναφορές) για να καλύψει το κόστος που θα προκύψει από το σκάνδαλο. Προς τιμήν της, λοιπόν, θέλει να διευκολύνει τους πελάτες που την εμπιστεύθηκαν, αν και, μεταξύ μας, δεν είχε πολλές επιλογές…

     

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles