15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Vertu: Έτσι φτιάχνονται τα ακριβότερα τηλέφωνα στον κόσμο

    H Vertu, από την δεκαετία του 1990, κατασκευάζει τα ακριβότερα τηλέφωνα στο κόσμο. Είναι χειροποίητα, είναι κυριολεκτικά τέλεια και καθένα απ’ αυτά κοστίζει μερικές χιλιάδες δολάρια. Ο Vlad Savov από το Verge, έκανε μία «βόλτα» στο εργαστήριο της Vertu και μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

    Vertu_7

    Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν μία ομάδα από σχεδιαστές της Nokia, με επικεφαλής τον Frank Nuovo, κλήθηκε να κάνει πράξη την κατασκευή κινητών τηλεφώνων που δεν θα περιορίζονταν από προϋπολογισμούς. Κλήθηκε να χρησιμοποιήσει τα πιο ακριβά υλικά, τις πιο πολύπλοκες και ακριβές διαδικασίες παραγωγής. Τι τηλέφωνα κατάφεραν να κατασκευάσουν; Μα, τα ακριβότερα. Τα Vertu.

    Vertu_1

    H Vertu άλλαξε σελίδα στην ιστορία της, εφόσον αποδεσμεύτηκε πέρυσι από την Nokia και γρήγορα αποφάσισε να φτιάχνει Android τηλέφωνα. Παρά την αλλαγή όμως, ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζει τις συσκευές της, στο χέρι, και με τα καλύτερα υλικά, παραμένει ο ίδιος. Δημιουργεί πολυτελείς συσκευές που, μπορεί να μην τρέχουν με τις ίδιες ταχύτητες που μας έχει συνηθίσει η αγορά των smartphones, αλλά η πολυτέλειά τους είναι αρκετή. Όπως το Signature. Ένα αναχρονιστικό τηλέφωνο με λειτουργικό Series 40 της Nokia, που κοστίζει 15 χιλιάδες δολάρια, καθώς το συγκεκριμένο, είναι φτιαγμένο από πραγματικό δέρμα αλιγάτορα και ζιρκόνιο:

    Vertu_2

    Το Constellation, είναι η τελευταία πρόταση της Vertu. Είναι Android, κατασκευάζεται από μία πληθώρα υλικών και η συγκεκριμένη κασετίνα που βλέπετε εδώ με τα 5 smartphones, κοστίζει περισσότερα από 25000 δολάρια:

    Vertu_8

    Το εργαστήριο της εταιρείας στην Αγγλία, δεν θυμίζει με τίποτα τα τεράστια εργοστάσια της Foxcon. Μάλλον θυμίζει εργαστήριο ενός ράφτη στη Savile Row που φτιάχνει απόλυτα προσωποποιημένα κουστούμια από πανάκριβα υφάσματα για τους estet πελάτες του.

    Vertu3

    Και φυσικά, όπως κάθε πολυτελές και χειροποίητο αντικείμενο, φέρει την υπογραφή του ανθρώπου εκείνου που ασχολήθηκε προσωπικά μαζί του. Αυτό το κάνει και μοναδικό:

    Vertu_6

    Δείτε τώρα και το εξαιρετικό βίντεο που παρουσιάζει τα Constellation από την Vertu:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles