18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο δημιουργός του Deux Ex καταδικάζει την υπέρμετρη βία στα παιχνίδια

    Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται από τη βία στα παιχνίδια. Ενώ όμως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απλά γραφικοί και -ακόμα χειρότερα- άσχετοι, αυτή τη φορά πρόκειται για την άποψη ενός καταξιωμένου στελέχους στην αγορά του gaming. Είναι ο Warren Spector, δημιουργός των δύο πρώτων τίτλων Deus Ex.

    Είχα γνωρίσει προσωπικά τον Spector, σε ένα event στη Γαλλία, όταν παρουσίασε το Epic Mickey, και διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν συγκροτημένο άνθρωπο, εξοικειωμένο με την πραγματικότητα στο χώρο του gaming, και με πολύ χιούμορ. Έτσι δεν μπορώ παρά να αντιμετωπίσω με σοβαρότητα την άποψη του.

    Τώρα, μιλώντας στο Games Industry, υποστήριξε ότι η υπέρμετρη βία στα παιχνίδια, μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα. Είπε ότι η πολλή βία στα παιχνίδια έχει γίνει πλέον φετίχ, και κάποιες φορές συνδυάζεται με την εφηβική προσέγγιση της σεξουαλικότητας. Όσο για το Deus Ex, είπε ότι είχε σχεδιάσει τις σκηνές βίας ώστε να είναι αποκρουστικές, και όχι ελκυστικές, και ότι έφυγε από την Eidos γιατί παιχνίδια όπως το Hitman έχουν περισσότερη βία από όση θα έπρεπε.

    Μίλησε αρνητικά για τις σκηνές όπου το αίμα πετάγεται σε αργή κίνηση, και για τα παιχνίδια τα οποία εκθειάζουν τους δολοφόνους που σφάζουν κόσμο (Assassin’s Creed, κανείς;). Χωρίς να έχει άδικο, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτή η άποψη έχει και άμεση σχέση με τα παιχνίδια που αναπτύσσει τώρα πια, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Άλλωστε πλησιάζει και η κυκλοφορία του Epic Mickey 2, το Νοέμβριο.

    Πηγή : GamesIndustry

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles