13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ViewSonic TD1655: Η φορητή οθόνη που δίνει νέα διάσταση στην έννοια: “ελευθερία”!

    Τώρα που οι περισσότεροι εργαζόμαστε μακριά από το χώρο εργασίας μας, η μεγάλη πρόκληση είναι να μπορέσουμε να “αντιγράψουμε” το setup του γραφείου μας, στον περιορισμένο χώρο του οικιακού μας περιβάλλοντος, το οποίο πιθανότατα μοιραζόμαστε και με άλλα μέλη της οικογένειας μας. Για τους περισσότερους χρήστες, ένα laptop είναι η ιδανική συσκευή για εργασία από το σπίτι, καθώς μεταφέρεται πιο εύκολα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι παρουσιάζει ένα σχετικό περιορισμό χώρου κατά το άνοιγμα πολλών εφαρμογών και παραθύρων. Η λύση ακούει στο όνομα ViewSonic TD1655, μια εξωτερική, φορητή οθόνη με μικρές διαστάσεις και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

    Σχεδίαση και χαρακτηριστικά

    Η ViewSonic TD1655 διαθέτει επαγγελματική και μινιμαλιστική σχεδίαση με ασημί φινίρισμα, καθιστώντας την ιδανικό ταίρι για οποιοδήποτε premium laptop. Η οθόνη δεν διαθέτει bezels, είναι λεπτή και πολύ ελαφριά και μπορεί να χωρέσει άνετα μέσα σε μία θήκη μεταφοράς laptop. Η ποιότητα κατασκευής της ViewSonic TD1655 είναι εξαιρετική, χάρη στα μοναδικά υλικά που χρησιμοποιούνται και προσδίδουν ανθεκτικότητα στη συσκευή.

    Η  TD1655 είναι μια φορητή οθόνη αφής που μπορεί να λειτουργήσει είτε με τα δάκτυλα ή με γραφίδα, για μεγαλύτερη άνεση και ακρίβεια στον χειρισμό. Η γραφίδα περιλαμβάνεται στη συσκευασία μαζί με ένα mini-joystick controller, ένα καλό OSD, μια βάση προσάρτησης και ένα ζευγάρι ηχείων. Όλα αυτά σε μία λογική τιμή. Ένα άλλο αξιόλογο χαρακτηριστικό του monitor είναι η δυνατότητα κλίσης 45 μοιρών, που διευκολύνει τη χρήση σε κατακόρυφη (portrait) λειτουργία.

    Η ViewSonic TD1655 διαθέτει δύο υποδοχές USB-C και mini HDMI για είσοδο βίντεο, καθώς και υποδοχή 3,5 mm για ακουστικά. Η κύρια υποδοχή USB-C προορίζεται για DP Alt Mode, ενώ η δεύτερη προορίζεται για παροχή ρεύματος στον φορητό υπολογιστή, εάν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στον προσαρμογέα τοίχου που διαθέτει. Πρόκειται για ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό που βοηθά να μειώσουμε καλώδια που είναι απαραίτητα για τη σύνδεση, καθιστώντας την εργασία εν κινήσει πιο άνετη.

    Πάνελ και απόδοση

    Η ViewSonic TD1655 διαθέτει capacitive touchscreen με IPS πάνελ 15,6 ιντσών με ανάλυση 1920×1080, ρυθμό ανανέωσης 60Hz και χρόνο απόκρισης 6,5 ms. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι 250 cd/m2, ενώ ο λόγος αντίθεσης είναι 800:1. Η οθόνη παρουσιάζει εξαιρετική ομοιομορφία στην απεικόνιση, χωρίς προβλήματα θόλωσης. Επίσης, ο χρόνος απόκρισης των pixel είναι ταχύτερος σε σχέση με άλλα φορητά πάνελ που κυκλοφορούν στην αγορά.

    Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει συμβατότητα με FreeSync και G-Sync, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αφού ο συγκεκριμένος τύπος  οθόνης δεν προορίζεται για gaming, αλλά κυρίως για επαγγελματική χρήση και παραγωγικότητα. Η καθυστέρηση εισόδου είναι κοντά στα 10 ms, όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις οθόνες 1080p 60 Hz, οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στη χρήση.

    Συμπέρασμα

    Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσουμε τη φορητή οθόνη αφής ViewSonic TD1655. Η μοναδική της λειτουργικότητα, η εξαιρετική και ελαφριά σχεδίαση, όπως και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας που παρέχει,  την καθιστούν απαραίτητο εργαλείο για δημιουργικότητα στο σπίτι ή για εργασία εξ αποστάσεως, καθώς και για να “επεκτείνουμε” την οθόνη του laptop, του tablet ή ακόμα και του smartphone σας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles