20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    ViewSonic XG2431 Review: «Κορυφαία gaming απόλαυση στα 1080p»!

    Το gaming στα 1080p ποτέ… δεν πεθαίνει, καθώς υπολογίζεται ότι σε αυτή τη φάση αποτελεί την κυρίαρχη επιλογή για τους PC gamers, παρά το γεγονός ότι σταδιακά το gaming στα 1440p έχει αρχίσει να κερδίζει διαρκώς έδαφος. Σε αυτή τη φάση όμως δεν χωράει αμφιβολία ότι το απόλυτο Value for Money gaming setup, προϋποθέτει ένα monitor που να παίζει σε ανάλυση 1080p, καθώς δύναται να συνδυάσει υψηλό performance και άκρως ανταγωνιστική τιμή. Ειδικότερα, εάν διαθέτει εξαιρετικά χαμηλούς χρόνους απόκρισης (όπως άλλωστε κάθε gaming monitor που σέβεται τον εαυτό του), μαζί με υψηλό refresh rate, τότε πρόκειται για μια πολύ “safe” επιλογή για τον μέσο gamer, ο οποίος επιθυμεί επιδόσεις αλλά παράλληλα δεν θέλει να εκτροχιάσει τον… οικονομικό προϋπολογισμό του. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται το ViewSonic XG2431, ένα gaming monitor που είναι βέβαιο ότι σχεδιάστηκε για να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία του…

    Γοητευτική απλότητα!

    Το 24άρι (23.8’’) gaming monitor της ViewSonic διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα κατασκευής, καθώς είναι αρκετά στιβαρό, με μια τετραγωνισμένη βάση που συγκρατεί με εξαιρετικό τρόπο το υπόλοιπο σώμα του monitor. Σε γενικές γραμμές, το stand είναι αρκετά ευμέγεθες, ενώ στο κάτω τμήμα υπάρχουν και δύο cable management clips, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του monitor να «κρεμάσει» τα headphones ή το mouse του. Παράλληλα, η πρώτη εικόνα που σου αφήνει είναι ότι το back panel είναι και αυτό με τη σειρά του εξαιρετικά στιβαρό, ενώ  οι εργονομικές ρυθμίσεις του, με την τοποθέτηση και την περιστροφή της οθόνης του ViewSonic XG2431 σε διαφορετικές θέσεις (Swivel από -45 σε 45ο και tilt από τα -15ο στις 5 ο) να πραγματοποιείται με σχετική ευκολία.

    Η σχεδιαστική γλώσσα που ακολουθεί είναι περισσότερο «παραδοσιακή» και «σοβαρή» χωρίς πειραματισμούς, απορρέοντας ένα feeling γοητευτικής απλότητας (και λιγότερο επιθετικού design). Για αυτό το λόγο σίγουρα μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον και των gamers που είναι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία και προτιμούν ένα gaming monitor, το οποίο παράλληλα να είναι «καμουφλαρισμένο» αποτελεσματικά και για τα all-around επαγγελματικά tasks τους.

    Σε ότι έχει να κάνει με τα διαθέσιμα ports, η πρόταση της ViewSonic έρχεται με 2 x HDMI 2.0 ports, 1 x DisplayPort 1.2, 1 upstream USB 3.2 θύρα και δύο θύρες USB 3.2 για downstream, ενώ δεν απουσιάζει και ένα κλασικό audio jack out των 3.5mm για τους users που επιθυμούν να συνδέσουν κάποια συσκευή ήχου (όπως ακουστικά). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο κάτω μπροστινό τμήμα υπάρχουν δύο speakers στα 3Watt με αρκετά καλή απόδοση και τα οποία παράγουν ένα αρκετά «τίμιο» αποτέλεσμα στις μεσαίες ηχητικές συχνότητες.

    Τα δε διάφορα controls που ρυθμίζουν τα settings (4 navigation buttons και Power ON/Off button) βρίσκονται στο δεξιό τμήμα και διαθέτουν έναν πιο… “old-school” σχεδιασμό, τα οποία όμως συνηθίζονται πανεύκολα (ακόμη και εάν προτιμάτε τα mini-joysticks). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το πλήθος των επιλογών του OSD, προσφέρει εντυπωσιακή ευελιξία και δυνατότητα μπόλικων παραμετροποιήσεων, έτσι ώστε να προσαρμόσετε το monitor καλύτερα στις ανάγκες σας.

    Engineered for gaming!    

    Η ViewSonic εστίασε στο να δημιουργήσει ένα Monitor στις 24 ίντσες που να μπορεί να σηκώσει τόσο την υψηλή ποιότητα στα visuals και στη ζωντάνια των χρωμάτων που προσφέρει ένα IPS Monitor, όσο και στο υψηλό performance, το οποίο προέρχεται από το ρυθμό ανανέωσης που αγγίζει τα 240Hz. Τρέχοντα ορισμένα από τα πιο απαιτητικά games, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η XG2431 καταφέρνει να συνδυάσει ταχύτητα, εντυπωσιακή απεικόνιση των χρωμάτων και αρκετό έλεγχο στα χέρια του εκάστοτε χρήστη.

    Το κλειδί για το ultra-smooth αποτέλεσμα βέβαια δεν είναι άλλο από την υποστήριξη για refresh rate στα 240Hz (με τον χρόνο απόκρισης να κυμαίνεται στο 1ms GTG). Εκμηδενίζοντας το input lag και σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση τη τεχνολογίας AMD FreeSync Premium, η οποία αναλαμβάνει να «συγχρονίσει» το XG2431 με την κάρτα γραφικών, έτσι ώστε να καταστήσει παρελθόν οποιαδήποτε υπόνοια για lag ή φαινόμενα screen tearing. Ειδικότερα, εάν τα first-person shooters ή τα eSports competitive games είναι το… «πάθος» σας, τότε με το XG2431 το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αποκτήσετε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στρατηγικής φύσεως, από τη στιγμή που ως γνωστόν ακόμη η ακρίβεια και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράνε. Πραγματικά δεν σας κρύβουμε ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, κάνοντας το monitor να αποδίδει στα ίδια επίπεδα με ένα TN panel που παραδοσιακά θυσιάζουν την ποιότητα της εικόνας για πιο βελτιωμένο και smooth αποτέλεσμα στην κίνηση. H δε τεχνολογία VESA DisplayHDR προσφέρει 4 φορές υψηλότερο performance, χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε υποχώρηση στην ακρίβεια των χρωμάτων και στη ρεαλιστική απεικόνιση τους.

    Και οι ευχάριστες εκπλήξεις για τους φανατικούς gamers δεν σταματούν εδώ, καθώς το team της ViewSonic επένδυσε ακόμη περισσότερο στο κομμάτι της οπτικής ποιότητας. Με την ειδική πιστοποίηση Blur Busters 2.0, ουσιαστικά έχουμε την ύπαρξη ενός monitor που εξανεμίζει πλήρως το blurring. Παράλληλα, το XG2431 έρχεται εμπλουτισμένο με flicker-free τεχνολογία, η οποία δύναται να μειώσει δραστικά την κούραση των ματιών, αλλά και με ειδικό φίλτρο περιορισμού της βλαβερής μπλε ακτινοβολίας, η οποία σίγουρα ενδέχεται να προβληματίσει τους gamers που συνηθίζουν να ξοδεύουν άπειρες ώρες μπροστά από το gaming monitor τους. Με το Moving Response Time να αγγίζει σε πολλές περιπτώσεις και λιγότερο από τα 0.5ms, το μόνο σίγουρο είναι ότι το οπτικό αποτέλεσμα θα είναι σούπερ smooth, κάτω από οποιοδήποτε σενάριο, κάνοντας το ghosting ουσιαστικά μια έννοια που δεν συμπεριλαμβάνεται στο λεξικό του monitor της ViewSonic.

    Ολοκληρώνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι η ViewSonic έχει «προικίσει» το XG2431 με μια σειρά από presets, τα οποία ουσιαστικά επιτρέπουν την εύκολη και on-the-fly μετατροπή των settings του monitor, έτσι ώστε αυτό να είναι customized για να τρέχει συγκεκριμένα genres παιχνιδιών, όπως είναι για παράδειγμα τα FPS, RTS και MOBA games.

    Ideal gaming experience στα 1080p… κι όχι μόνο!

    Το ViewSonic XG2431 αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα monitor που προσφέρει μια πραγματικά «ονειρεμένη» εμπειρία στα 1080p. Το πιο δυνατό του «όπλο» σε επίπεδο χαρακτηριστικών, δεν είναι άλλο από το refresh rate των 240Hz αλλά και το μηδαμινό input lag και σούπερ γρήγορο χρόνο απόκρισης. Τα δε χρώματα του είναι εξαιρετικά πλούσια και ρεαλιστικά, όπως ακριβώς συμβαίνει σε ένα monitor που το panel του βασίζεται στην τεχνολογία IPS. Και παρόλο που το focus του είναι το gaming, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι εξίσου εξαιρετικό και για επαγγελματική χρήση, καθώς διαθέτει εκπληκτικό εργονομικό σχεδιασμό, ευρείες γωνίες θέασης, αλλά και πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας. Χωρίς αμφιβολία, η ViewSonic για μια ακόμη φορά παίρνει άριστα στη δημιουργία ενός gaming monitor που είναι σίγουρα πολλά παραπάνω από το να καλύπτει αποκλειστικά τις gaming ανησυχίες σας!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles