12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Βήματα κατά του ρατσισμού για τη βιομηχανία των video games

    Όπως για πολλά χρόνια συνέβαινε με το Hollywood, έτσι ακριβώς και στη βιομηχανία των video games οι ήρωες που πρωταγωνιστούσαν είχαν παραδοσιακά κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στην πλειοψηφία τους ήταν άνδρες, λευκού χρώματος, που παρέπεμπαν στους “αψεγάδιαστους”πρωταγωνιστές που βλέπουμε συνήθως στη μεγάλη οθόνη. Τα δημοφιλή video games πάντα κυριαρχούνταν από αυτό το πρότυπο. Παράλληλα, δεν υπήρχε ιδιαίτερος χώρος για το γυναικείο πληθυσμό σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, με κάποιες εξαιρέσεις, όπως στην περίπτωση της Lara Croft.

    Αλλάζουν οι ήρωες στα video games

    Πλέον όμως όπως όλα δείχνουν, το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει να ανατρέπεται. Τα τελευταία λανσαρίσματα που έχουν ανακοινώσει γνωστές εταιρείες δείχνουν μια τάση να ενσωματωθούν εναλλακτικοί ήρωες στα video games που δεν έχουμε δει στο παρελθόν.

    Περισσότεροι έγχρωμοι χαρακτήρες στα παιχνίδια

    Για παράδειγμα, στην πρόσφατη κυκλοφορία Deathloop πρωταγωνιστούν 2 έγχρωμοι χαρακτήρες, ο Colt και η Julianna, οι οποίοι προσπαθούν να γλιτώσουν από το θάνατο σε ένα παράξενο νησί.

    Την ίδια λογική ακολουθεί και η παρουσία της Angrboda στο καινούριο God of War: Ragnarok, που πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το πρώτο trailer.

    Παράλληλα, ο τίτλος Forspoken, που αναμένεται στην αγορά από τη Square Enix Holdings Co. αυτή την άνοιξη, θα έχει για πρωταγωνίστρια μια μαύρη γυναίκα, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Ella Balinska.

    Η βιομηχανία των video games έχει βέβαια ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να εξαλείψει τα ρατσιστικά στοιχεία. Όμως η κάθε αλλαγή είναι καλοδεχούμενη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρεκόρ για την ταινία ‘Ο Άνθρωπος του Θεού’ – 241.014 σε τρεις εβδομάδες προβολών

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles