24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Virgin Galactic: Μέσα στον Αύγουστο η πρώτη ιδιωτική πτήση για το διάστημα

    Η Virgin Galactic πραγματοποίησε την πρώτη της εμπορική διαστημική πτήση και είναι πλέον έτοιμη να μεταφέρει απλούς πολίτες. Η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη ιδιωτική επιβατική πτήση της, Galactic 02, στις 10 Αυγούστου. Η Virgin θα μεταφέρει τρεις επιβάτες. Ο Jon Goodwin, ένας 80χρονος Ολυμπιονίκης από τους αγώνες του Μονάχου του 1972 αποτελεί τον αγοραστή των εισιτηρίων. Δύο ακόμα γυναίκες κέρδισαν θέσεις σε σχετική κλήρωση. Πρόκειται για την Keisha Schahaff και την κόρη της Anastasia Mayers, ενώ η επικεφαλής εκπαιδεύτρια της Virgin, Beth Moses, θα συμπληρώσει το τρίο.

    Η πρώτη εμπορική πτήση, Galactic 01, πέταξε στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, και οι τρεις επιβάτες ήταν Ιταλοί κυβερνητικοί υπάλληλοι (δύο από την Πολεμική Αεροπορία και ένα μέλος του ερευνητικού συμβουλίου) που διεξήγαγαν μελέτες μικροβαρύτητας.

    Η εταιρεία έχει αυξήσει τις δραστηριότητές της τους τελευταίους μήνες μετά από πολλές καθυστερήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ το Galactic 02 είναι μόλις η έβδομη διαστημική πτήση στην ιστορία της Virgin, είναι η τρίτη μέσα στο 2023. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα καθιερώσει έναν «τακτικό ρυθμό» πτήσεων και αναμένεται να γίνουν σχετικά ρουτίνα, εάν αυτό το ταξίδι πάει όπως έχει προγραμματιστεί.

    Η βελτιωμένη συχνότητα είναι σημαντική για τα οικονομικά της εταιρείας. Η Virgin λειτουργεί με ζημία εδώ και χρόνια και έχασε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Η επιχείρηση δεν θα ανακτήσει αυτές τις απώλειες σύντομα, ακόμη και με τις 450.000 δολάρια ανά εισιτήριο, αλλά οι πελάτες που πληρώνουν είναι το “κλειδί” για να περιορίσουν το πλήγμα και να πραγματοποιηθεί το βασικό βήμα για το διαστημικό τουρισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Εμμονή με τα smartphones έπαθε… γορίλας – Απαγορεύτηκαν τα videos σε ζωολογικό

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles