21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Viv από τους δημιουργούς της Siri. Η ψηφιακή βοηθός που περνάει την τεχνητή νοημοσύνη σε άλλο επίπεδο!

    Η ομάδα που δημιούργησε τη Siri, την πασίγνωστη ψηφιακή φωνητική βοηθό της Apple πίσω στο 2007, παρουσιάζει τώρα τη νέα της προσωπική βοηθό Viv. Είναι ακόμη πιο προηγμένη φέρνοντας την τεχνητή νοημοσύνη σε άλλο επίπεδο και προήλθε μετά από τέσσερα χρόνια μυστικής ανάπτυξης και ερευνών.

    viv

    Η Viv έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση/επίδειξη χθες στο TechCrunch Disrupt στη Νέα Υόρκη από τον Dag Kittlaus, CEO της εταιρείας και το demo ήταν εντυπωσιακό. Η εφαρμογή μπορεί να διαχειριστεί πολύπλοκες ερωτήσεις όπως το “θα είναι η θερμοκρασία μεγαλύτερη από τους 70 βαθμούς (Φαρενάιτ) κοντά στη γέφυρα Golden Gate, μετά τις 5 το απόγευμα μεθαύριο;”. Μπορεί επίσης να συνδεθεί με third-party υπηρεσίες, όπως τα Uber και Hotels.com, μέσω φωνητικών εντολών, ενώ στην επίδειξη είδαμε ακόμη και τη δυνατότητα αποστολής χρημάτων στους φίλους σας μέσω φωνητικών εντολών με… μία μόνο φράση.

    Η Viv τροφοδοτείται από μία νέα τεχνολογία που αποκαλείται “dynamic program generation”, την οποία ο ιδρυτής της περιγράφει ως μία επανάσταση στην επιστήμη των υπολογιστών και για την οποία εκκρεμεί πατέντα. Χρησιμοποιώντας την, όπως σημειώνουν οι δημιουργοί της, η Viv μπορεί να “μάθει” πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι άλλες σχετικές πλατφόρμες.

    Τα σχέδια είναι το λανσάρισμα της Viv να πραγματοποιηθεί γύρω στα τέλη του έτους, περιλαμβάνοντας phone apps και άλλα στοιχεία στα οποία η ομάδα δουλεύει με συνεργάτες. Πρέπει να σημειώσουμε ότι δε διαθέτει ακόμη virtual φωνή (ένα από τα χαρακτηριστικά για τα οποία έγινε γνωστή η Siri) αλλά η ομάδα της εργάζεται πάνω σ’ αυτό.

    Δείτε το video από τη χθεσινή παρουσίαση της Viv στη Νέα Υόρκη που κέρδισε τις εντυπώσεις!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles