22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Vivo NEX. Αυτός είναι ο μηχανισμός της pop-up selfie camera

    Το Vivo NEX έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα design που έχουμε δει σε smartphones. Είναι (πραγματικά) bezel-less, εκτός από ένα ελαφρώς παχύτερο bezel στο κάτω μέρος, με την εμπρόσθια επιφάνειά του να είναι, ουσιαστικά, μία …οθόνη.

    Vivo-NEX-pop-up-selfie-camera

    Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, η εταιρεία χρησιμοποίησε τεχνολογία glass-vibrating που μετατρέπει την οθόνη σε ακουστικό και έκρυψε την εμπρόσθια κάμερα, “εξαφανίζοντας” με αυτό τον τρόπο το πάνω bezel. Το Vivo NEX διαθέτει και pop-up κάμερα, σε μία “έξυπνη” ιδέα της Vivo σχετικά με την τοποθέτηση εμπρόσθιας κάμερας.

    Η κύρια ανησυχία, βέβαια, είναι το πόση αντοχή θα έχει αυτός ο μηχανισμός που διαθέτει. Η κάμερα του Vivo NEX έχει αξιολογηθεί για αντοχή σε 50.000 ενεργοποιήσεις και μπορεί να αντέξει μέχρι 45 κιλά χωρίς να σπάσει. Αντίστοιχα, τα shutters των περισσότερων φωτογραφικών μηχανών DSLR αντέχουν από 100.000 έως 150.000 ενεργοποιήσεις, οπότε οι αριθμοί της Vivo δεν είναι κακοί, ενώ, εάν ο μηχανισμός είναι καλά σχεδιασμένος, θα μπορούσε να αντέξει και περισσότερο.

    Το MyFixGuide άνοιξε τη συσκευή και τώρα μπορούμε να δούμε το μηχανισμό, στη φωτογραφία που ακολουθεί.

    Να σημειώσουμε ότι άλλη μία συσκευή με παρόμοιο design είναι το Oppo Find X, ωστόσο έχει μεγαλύτερη μηχανική κάμερα που στεγάζει τόσο το εμπρόσθιο όσο και το οπίσθιο module.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles