16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Vivo X Fold+ Hands-On Review: “Δυνατά στο παιχνίδι των foldables η vivo”!

    Μετά το unboxing μας στη νέα ναυαρχίδα της vivo στην Ελλάδα, του vivo X90 Pro, ήρθε η ώρα να σας δείξουμε κάτι… διαφορετικό! Το foldable της εταιρείας, το vivo X Fold+, βρέθηκε στα χέρια μας (το μόνο στην Ελλάδα) και παρ΄ότι δεν θα το βρείτε στα καταστήματα, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί του και να σας δώσουμε μια μικρή “γεύση” του… πάμε να το δούμε!

    Το vivo X Fold+ είναι η ανανεωμένη έκδοση του vivo X Fold και το είχαμε στα χέρια μας σε μαύρο χρώμα, με την ίδια “δερμάτινη” επένδυση στην πλάτη που είδαμε και στο X90 pro. Μάλιστα, το κουτί του είναι πολυτελές, με την ίδια επένδυση, ενώ μέσα του θα βρείτε και 80W φορτιστή. Η συσκευή έχει πάχος 14,6mm όταν είναι διπλωμένη και 6,3mm όταν είναι “ανοικτή”, ενώ το βάρος της αγγίζει τα 311 γραμμάρια. 

    Η οθόνη είναι Foldable LTPO AMOLED με 120Hz ρυθμό ανανέωσης και υποστήριξη HDR10+, με διαγώνιο 8,03″ και σχεδόν “τετράγωνο” aspect ratio (1916×2160 pixels). Κλείνοντάς την, μπορείτε να αρκεστείτε στην δευτερεύουσα AMOLED οθόνη των 6,53″, με τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης και το 21:9 aspect ratio (1080×2520 pixels), πρακτικά μια μεσαίου μεγέθους οθόνη.

    Το vivo X Fold+ που είχαμε στη διάθεσή μας έτρεχε Android 13 με το Origin OS Ocean της vivo. 12GB RAM (επεκτάσιμη κατά 8GB μέσω virtual RAM) και 512GB UFS 3.1 αποθηκευτικού χώρου πλαισιώνουν το Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm, προσφέροντας υψηλότατες επιδόσεις. Δεν υπάρχει υποδοχή για microSD, όπως θα μαντέψατε.

    Εντυπωσιακή είναι η τετραπλή πίσω κάμερα της συσκευής, με optics της Zeiss, όπως και στην περίπτωση του X90 Pro. Το μεγάλο, κυκλικό module στεγάζει την κύρια κάμερα των 50MP με DPPDAF, Laser AF και OIS, ενώ ο αισθητήρας της είναι 1/1,57″. Έχουμε επίσης δύο τηλεφακούς, έναν periscope (125mm) με 8MP αισθητήρα, PDAF, OIS και έως 5x optical zoom και έναν ακόμα (47mm) με 12MP αισθητήρα, PDAF και 2x optical zoom. Τέλος, η απαραίτητη ultrawide κάμερα έχει 48MP αισθητήρα και εύρος 114 μοιρών. Η Zeiss “δάνεισε” και το T* coating της στις κάμερες του foldable της vivo για ευκρίνεια και προστασία.

    Κάθε οθόνη έχει τη δική της selfie κάμερα των 16MP μέσα σε hole notch. Υποστηρίζουν HDR και λήψη 1080p video. Ο ήχος προέρχεται από stereo ηχεία και από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 6 (dual-band), BT 5.2 με A2DP, LE, aptX HD, NFC, USB-C 3.2 θύρα και κάθε τύπο γεωγραφικού εντοπισμού. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι μέσα στην “μικρή” οθόνη και είναι οπτικός.

    Τέλος, η μπαταρία των 4.730mAh είναι αρκετά μεγάλη για foldable και επαναφορτίζεται ταχύτατα στα 80W (100% σε 35′) αλλά και ασύρματα στα 50W, υποστηρίζοντας και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 10W.

    Το vivo X Fold+ μπορεί να μην αναμένεται επίσημα στην Ελλάδα αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα του τι μπορεί να κάνει η εταιρεία και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles