16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Vivo Y35 Hands-On Review: “Ο απόλυτος βασιλιάς της Value for Money κατηγορίας”!

    Μετά το review της απίστευτης ναυαρχίδας X80 Pro, ήρθε η ώρα να δούμε ένα πιο προσιτό μοντέλο που η Vivo έφερε στη χώρα μας πριν λίγες εβδομάδες. Το Vivo Y35 τοποθετείται στην πολύ κοντά στην entry-level κατηγορία, στα €199 και είναι σίγουρα μια συσκευή που θα απασχολήσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές με λίγο μεγαλύτερες απαιτήσεις από τις “βασικές”… πάμε να το δούμε!

    Η Vivo προσπαθεί να προσελκύσει με το design των συσκευών της και το Y35 δεν αποκλίνει από αυτή τη στρατηγική. Λεπτό, στα 8,3mm και σίγουρα όχι βαρύ, στα 188 gr, ξεχωρίζει αμέσως χάρη στο εντυπωσιακό πίσω μέρος του, το οποίο μπορεί να είναι πλαστικό, αλλά αφήνει μια εξαιρετική αίσθηση στο χέρι και… στο μάτι. Premium φινίρισμα το οποίο γλιστράει λίγο παραπάνω αλλά τραβάει τα βλέμματα και θυμίζει αλουμίνιο, με το camera module να αποτελεί έναν επιπλέον σχεδιαστικό παράγοντα που δίνει πόντους στη συσκευή. Ευτυχώς αυτό δεν εξέχει σημαντικά (καθώς δεν υπάρχει και θήκη στη συσκευασία) ενώ κοιτώντας την πρόσοψη έχουμε σχετικά μεγάλα bezels, με 83,4% screen-to-body ratio και ένα notch σταγόνα στο πάνω μέρος της οθόνης. Να αναφέρουμε, επίσης, οτι το Y35 είναι προστατευμένο απέναντι σε νερό και σκόνη με βάση το IP54 πρότυπο.

    Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι, ενσωματωμένος στο power/lock button, ενώ το “παρών” δηλώνει ένα audio jack και η Type-C θύρα, προφανώς. Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C και 18W φορτιστή.

    Επιστρέφοντας στην οθόνη, έχει διαγώνιο 6,58″ με IPS panel, 90Hz refresh rate, ενώ η ανάλυση είναι FullHD+ με aspect ratio στο 20:9. Συνολικά μείναμε ικανοποιημένοι από την οθόνη, όπως και από το Snapdragon 680 4G chipset της Qualcomm, κατασκευασμένο στα 6nm και συνοδευόμενο από 6GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η Adreno 610 GPU αναλαμβάνει επιτυχώς την επεξεργασία των γραφικών και έτσι μπορείτε να επιδοθείτε ακόμα και σε light gaming sessions χωρίς πρόβλημα.

    Μια σύγχρονη συσκευή οφείλει να τα καταφέρνει καλά και στον τομέα της φωτογραφίας/video. Ο κύριος αισθητήρας των 50MP με φακό f/1.8 και PDAF θα καλύψει τις ανάγκες σας, με εντυπωσιακές επιδόσεις σε σκοτεινά περιβάλλοντα, είτε μιλάμε για φωτογραφίες, είτε για video! Παράλληλα, η 2MP macro camera και η 2MP depth camera βοηθούν στις πολύ κοντινές λήψεις αλλά και στα διάφορα εφέ που έχουν να κάνουν με το βάθος πεδίου. Η 16MP selfie κάμερα κινείται στα ίδια επίπεδα δυνατοτήτων, με λήψη video 1080p και συνολικά ικανοποιητική ποιότητα λήψεων. Δυστυχώς, μια σημαντική έλλειψη είναι αυτή της ultrawide κάμερας, που πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε ό,τι θα περιμέναμε (Wi-Fi ac, BT 5.0 με A2DP και LED, NFC και USB OTG), ενώ ο ήχος προέρχεται από το ισχυρό, μονό ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής. Τέλος, όσον αφορά την αυτονομία, η μπαταρία των 5.000mAh είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μια συσκευή τέτοιου βάρους και προσφέρει μεγάλη αυτονομία, έως και 14,5 ωρών αναπαραγωγής video και 2 ημέρες τυπικής χρήσης! Ταυτόχρονα, επαναφορτίζεται πολύ γρήγορα καθώς υποστηρίζει ισχύ 44W, αν και ο φορτιστής στο κουτί είναι “μόλις” 18W, όπως προαναφέραμε. Με έναν ισχυρό φορτιστή η μπαταρία φτάνει το 70% σε 34′ και αξίζει να σημειωθεί η υποστήριξη αντίστροφης φόρτισης (ενσύρματης).

    Το Vivo Y35 είναι διαθέσιμο σε Dawn Gold και Starlit Blue χρωματισμούς, στα €119 μέσω των ελληνικών αλυσίδων τεχνολογίας και αποτελεί μια αρκετά “τίμια” προσπάθεια από τη Vivo στην “μικρή” κατηγορία, που σίγουρα αξίζει να “τσεκάρετε”.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles