22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Vkansee: Η startup από τη Ν.Υόρκη που παρουσιάζει σαρωτή αποτυπωμάτων κάτω από γυαλί σε ένα Lenovo laptop

    Η επόμενη μεγάλη επανάσταση, όσον αφορά το σύστημα δακτυλικών αποτυπωμάτων, είναι οι αισθητήρες να τοποθετούνται κάτω από το γυαλί της οθόνης, ένα χαρακτηριστικό που λέγεται ότι ίσως κάνει την εμφάνισή του στο επόμενο iPhone της Apple. Η Vkansee, μια startup εταιρεία από τη Ν.Υόρκη, έχει ήδη προβεί στη κατοχύρωση πατέντας για έναν οπτικό σαρωτή αποτυπωμάτων που θα βρίσκεται κάτω από το γυαλί, αν και προς το παρόν το ενσωματώνει αρχικά σε Windows laptops.

    dell-xps-2-in-1-fingerprint-1200x630-c

    Στην έκθεση MWC 2017, η εταιρεία έδειξε έναν οπτικό σαρωτή αποτυπωμάτων σε ένα Lenovo laptop, ερχόμενο με Windows Hello και το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και σάρωσης ίριδας της Microsoft και που επιτρέπει την ασφαλή είσοδο σε αυτό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σαρωτών αποτυπωμάτων, ωστόσο οι capacitive scanners είναι αυτοί που ενσωματώνονται ήδη στις συσκευές και είναι πολύ συνηθισμένοι, φθηνοί και για αυτό προτιμώνται από τους κατασκευαστές. Ωστόσο, γιατί θέλουν να τους εγκαταλείψουν και να προχωρήσουν στην ενσωμάτωση ενός νέου συστήματος;

    Ο λόγος, δεν είναι άλλος από το design της συσκευής. Ο Jason Chaikin, πρόεδρος της εταιρείας, ανέφερε στο Digitaltrends, ότι οι οπτικοί σαρωτές είναι το μέλλον. Ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά: «Ο οπτικός αισθητήρας, είναι μια κάμερα στην ουσία, που προβαίνει στη λήψη της εικόνας του δαχτυλικού αποτυπώματος». Αυτός ο οπτικός αισθητήρας της Vkansee μπορεί να «δει» μέσα από γυαλί πάχους 2mm, καθιστώντας το ως την ιδανικότερη επιλογή για την μελλοντική τοποθέτηση κάτω από την οθόνη των smartphones.

    moto-g-plus_fingerprintsensor-640x0

    Προς το παρόν η εταιρεία δοκιμάζει την πρακτική εφαρμογή του σε ένα Lenovo laptop και υποστηρίζει ότι η δική της λύση είναι υψηλής ανάλυσης, αντέχει στο νερό και στην υγρασία και μπορεί να προβεί στη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων ως 2.000 pixels ανά ίντσα. Η εταιρεία ανέφερε μάλιστα, ότι δοκιμάζει τον σαρωτή αυτό σε συνεργασία με πολλούς άλλους κατασκευαστές και μόλις πριν από ένα χρόνο είχε ανακοινώσει τη συνεργασία με την Precise Biometrics, μια εταιρεία η οποία αναπτύσσει αλγόριθμους fingerprint matching για τις Huawei, Google, Xiaomi, Lenovo και LG.

    Η Vkansee μάλιστα ανακοίνωσε ότι η υλοποίηση αυτή θα κυκλοφορήσει σε όλο και περισσότερα laptops μέσα στο έτος, ενώ αναμένεται να την δούμε και σε smartphone συσκευές μελλοντικά.

    Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα όσα συμβαίνουν στην έκθεση MWC 2017 μέσα από τις σελίδες του Digitallife.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles