24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Vkworld VK700 Max Hands-on Review: «Μικρό budget-friendly διαμάντι»!

    Οι κινεζικές εταιρείες όσο περνάει ο καιρός εντείνουν τις πιέσεις τους στους παραδοσιακούς παίκτες της βιομηχανίας, καθώς έχουν βρει την χρυσή τομή που συνδυάζει απίστευτη οικονομία και συνήθως συμπαθητικές επιδόσεις. Ειδικότερα, στις low-budget συσκευές τα κινεζικά smartphones δείχνουν πραγματικά να κυριαρχούν πλέον, καθώς ένας καταναλωτής μπορεί με πραγματικά ελάχιστα χρήματα να αποκτήσει μία συσκευή που θα τον βοηθήσει να φέρει εις πέρας τα περισσότερα καθημερινά tasks του. Το VK700 Max της Vkworld είναι μία συσκευή, η οποία στοιχίζει ελάχιστα και δημιουργήθηκε για να καλύψει την mobile καθημερινότητα των χρηστών που αναζητούν ένα άκρως οικονομικό smartphone.

    VkWorld VK700 Max (10)

    Design και εξωτερικές εντυπώσεις

    Βγάζοντας το VK700 Max από τη συσκευασία του, η πρώτη εντύπωση που αφήνει είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ανθεκτική και στιβαρή κατασκευή, η οποία σε επίπεδο design θυμίζει έντονα τις συσκευές της ZTE. Το πλαστικό από το οποίο αποτελείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου, είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ οι διαστάσεις του διευκολύνουν στον χειρισμό με το ένα χέρι (14,60×7,15×0,89 cm), με το βάρος του να μην ξεπερνάει τα 187 γραμμάρια. Αν και εμφανισιακά κινείται στα στάνταρ της low-end κατηγορίας που ανήκει, το βρήκαμε αρκετά λειτουργικό και συγχρόνως αξιόπιστο, ύστερα ακόμη και από αρκετή ώρα χρήσης.

    VkWorld VK700 Max (1)

    Τα buttons ελέγχου βρίσκονται τοποθετημένα στην αριστερή πλευρά (volume rockers και power/lock button), ενώ στο επάνω τμήμα βρίσκεται η microUSB θύρα για την φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων, όπως επίσης και η θύρα για την εισαγωγή των hands-free και των ακουστικών (με τις δύο πλευρές που απομένουν να είναι κενές).

    VkWorld VK700 Max (11)

    Η entry-level πρόταση της Vkworld διαθέτει αφαιρούμενο καπάκι, αλλά όχι αποσπώμενη μπαταρία και στο πίσω μέρος του μπορούμε να διακρίνουμε  δύο SIM slots (πρόκειται για μία dual-SIM συσκευή που δέχεται δύο microSIM), όπως επίσης και μία microSD slot, ενώ στο πίσω τμήμα μπορούμε να διακρίνουμε και το ηχείο της συσκευής.

    VkWorld VK700 Max (5)

    VkWorld VK700 Max (6)

    Σε γενικές γραμμές, για την κατηγορία που ανήκει το VK700 Max θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία αξιόλογη συσκευή, η οποία βέβαια δίνει περισσότερη έμφαση στον τομέα της λειτουργικότητας, παρά στον τομέα της εμφάνισης (όπου και δείχνει να βαδίζει σε πιο «παραδοσιακούς δρόμους»).

    VkWorld VK700 Max (3)

    Ιδανικό για την mobile καθημερινότητα!

    Το VK700 Max έρχεται με IPS οθόνη στις 5 ίντσες, ποιότητας HD (ανάλυση στα 1280×720 pixels). Τόσο το μέγεθος της, όσο και η ευκρίνεια προσφέρουν μία ικανοποιητική εμπειρία που θα καλύψει τον μέσο χρήστη και με το παραπάνω. Τα επίπεδα της φωτεινότητας είναι αρκετά καλά, όπως επίσης και τα χρώματα, τα οποία είναι αρκετά ρεαλιστικά και «σωστά». Σίγουρα δεν αποτελεί κάποια Super AMOLED με τη διαύγεια χρωμάτων να βρίσκεται στο απόγειο, ωστόσο η οθόνη της πρότασης της Vkworld έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο τυπικός user.

    VkWorld VK700 Max (9)

    Σε ότι έχει να κάνει με τα internal specs του, το VK700 Max βασίζεται σε ένα τετραπύρηνο MediaTek MT6580A SoC (χρονισμένο στα 1,5GHz), το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και παράλληλα έρχεται με μία ARM Mali 400MP2 GPU, η οποία είναι χρονισμένη στα 500Mhz. Το 1GB μνήμης RAM μαζί με τον επεξεργαστή καλύπτουν με άνεση τις περισσότερες εφαρμογές που αφορούν στα social media, στην ευρύτερη επικοινωνία και στην πλοήγηση στο Internet. Το VK700 Max τα πηγαίνει περίφημα στα απλά καθημερινά tasks και η πλοήγηση και ροή των menus είναι αρκετά ομαλή. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λόγω της κατηγορίας στην οποία ανήκει ενδεχομένως κάπου να «δυσανασχετήσει» στις πολύ πιο απαιτητικές εφαρμογές ή στα πιο βαριά 3D games, παρόλα αυτά στις καθημερινές σας ανάγκες στο Internet και στην επικοινωνία δεν θα το ακούσετε να λέει… όχι!

    VkWorld VK700 Max (8)

    Το VK700 Max διαθέτει 8GB εσωτερικής μνήμης RAM, τα οποία βέβαια μπορεί να μην σας φανούν αρκετά σε περίπτωση που επιθυμείτε να γεμίσετε με πλήθος από multimedia αρχεία το κινητό σας, ωστόσο η ύπαρξη της microSD slot είναι βέβαιο ότι θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Η πρόταση της Vkworld «φοράει» το Android Lollipop 5.1, με ορισμένες σχεδιαστικές μικρό-επεμβάσεις στο User Interface από την Vkworld. Αρκετά ευέλικτα στα menus με καλή κύλιση και ροή, ενώ ένα ιδιαίτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι το entry-level smartphone της Vkworld παρέχει το Android 5.1 με full ελληνική υποστήριξη.

    VK700 Max

    Σε ότι έχει να κάνει με τη δυνατότητες συνδεσιμότητας, το entry-level κινητό της Vkworld υποστηρίζει 3G δίκτυα (WCDMA/HSPA+) και τα κλασικά GSM 850/900/1800/1900MHz, όπως επίσης EDGE και UMTS. Παράλληλα, υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, όπως επίσης GPS (A-GPS και EGO-GPS). Τέλος, για τους πιο «παραδοσιακούς» υπάρχει το FM ραδιόφωνο. 

    VkWorld VK700 Max (4)

    Ιδανική budget-friendly πρόταση!

    Από το VK700 Max δεν θα μπορούσε να λείπουν και οι camera δυνατότητες, με το κινητό της Vkworld να δίνει τη δυνατότητα για λήψη φωτογραφιών στα 5MP (με το camera software φτάνει και στα 8MP), ενώ η μπροστινή selfie cam του είναι στα 2MP, αλλά μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις στα 5MP. Επίσης, η συσκευή έρχεται με μπαταρία στα 4.200mAh, γεγονός που καθιστά την πρόταση της Vkworld ως ένα smartphone που αντέχει πάρα πολλές ώρες χωρίς τη «συντροφιά» του φορτιστή του. Το Vkworld VK700 Max είναι από τις πιο οικονομικές συσκευές που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά, καθώς η τιμή του δεν ξεπερνάει τα 89 ευρώ. Για όλους εκείνους που θέλουν ένα οικονομικό και συγχρόνως αξιόλογο smartphone, το Vk700 Max σίγουρα πρόκειται για μία αρκετά καλή πρόταση που θα κάνει τεράστιο καλό στην ήδη ταλαιπωρημένη τσέπη σας…

    To Vkworld VK700 Max το βρήκαμε στο κατάστημα dikarto.gr

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles