12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Vladimir Putin: Ναι, θα ήθελα να οδηγήσω ένα Tesla!

    Αυτή η δήλωση συζητήθηκε… Ο Vladimir Putin σημείωσε ότι θέλει να δει τον εαυτό του πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού οχήματος Tesla, της εταιρείας του Elon Musk, καθώς ο κόσμος “μετακινείται” σε πιο πράσινες μορφές μεταφοράς, αν και σκέφτεται ότι τα οχήματα που λειτουργούν με φυσικό αέριο θα ήταν καλύτερα για τη διάσωση του πλανήτη.

    putin tesla

    “Γιατί όχι”, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν πρόθυμος να αγοράσει ένα Tesla, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε forum ενέργειας στη Μόσχα. “Τι νομίζετε; Ότι οδηγούμε μόνο κάρα ή κάτι τέτοιο;”

    Ο Putin διευκρίνισε ότι του αρέσουν τα “ελαφριά, γρήγορα και αποτελεσματικά” ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έδειξαν οι Αμερικανοί και οι Ιάπωνες παραγωγοί.

    Ενώ όμως τα αυτοκίνητα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ορυκτά καύσιμα, ιδιαίτερα ο άνθρακας, χρησιμοποιούνται για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για να φορτίζουν τις μπαταρίες τους.

    “Γι’ αυτό ένα καύσιμο κινητήρων όπως το φυσικό αέριο, κατά την άποψή μας, είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα”, σημείωσε.

    Η Ρωσία είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς φυσικού αερίου και πολλοί οδηγούν αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται μ’ αυτό τον τρόπο.

    Ο Vladimir Putin έχει πάθος για τα αυτοκίνητα. Κάποτε πήρε σε μία βόλτα τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ George W. Bush με το vintage Soviet Gaz-21 του στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα. Έχει κάνει test drive σε ένα Yo-mobile, ένα ρωσικό υβριδικό gas & electric car που αναπτύχθηκε από το δισεκατομμυριούχο Mikhail Prokhorov το 2011 και οδήγησε ένα sedan Lada Kalina για 2.000 χιλιόμετρα το 2010 για να αναδείξει την αναβάθμιση ενός αυτοκινητόδρομου στην ανατολική Ρωσία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles