16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Vodafone Smart 4 Max hands-on review: Tίμιο «6άρι»!

    Ομολογουμένως, η Vodafone έχει επιτύχει σταδιακά κάτι πολύ σημαντικό: Έχει δημιουργήσει τη δική της γκάμα smartphones, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες συσκευών (βάση μεγέθους οθόνης και χαρακτηριστικών), χωρίς φυσικά να τις κατασκευάζει η ίδια, αλλά προσφέροντας πολύ καλή ποιότητα από πλευράς software και hardware. Το Smart 4 Max είναι η τελευταία προσθήκη σε αυτή τη γκάμα, για να καλύψει τους χρήστες που επιζητούν μεγάλη οθόνη!

    vodafone smart 4 max (3)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 164 x 83,4 x 7,9mm
    • Βάρος: 170 γρ.
    • Οθόνη: 6” IPS (720×1280 pixels)
    • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 400 (4-core 1,2 GHz)
    • Μνήμη: 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 32GB)
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-Hotspot, Bluetooth v4.0, NFC, microUSB v2.0-Host-OTG, GPS (με A-GPS), FM radio
    • Λειτουργικό: Android 4.4.4
    • Κάμερα: 13 MPixel, λήψη 1080p video στα 30 FPS, HDR, εμπρόσθια 2 MPixel
    • Μπαταρία: 3.000mAh
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Ακουστικά, καλώδιο USB, φορτιστής (1A)

     

    vodafone smart 4 max (2)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Το Smart 4 Max έχει φυσιολογικά μεγάλο μήκος και πλάτος, λόγω της 6άρας οθόνης, αλλά αρκετά μικρό πάχος και σχετικά μικρό βάρος! Περιμετρικά της οθόνης έχει glossy πλαστικό που βοηθά στο grip, ενώ όλη η πλάτη του (που δεν είναι αφαιρούμενη) συντίθεται από matte πλαστικό που γλιστράει κάπως παραπάνω, αλλά ταυτόχρονα αφήνει ωραία αίσθηση στο χέρι. Τα πολύ μικρά περιθώρια αριστερά και δεξιά της οθόνης σημαίνουν αφ’ενός πως το πλάτος διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά και πως δυσκολεύει κάπως η χρήση με το ένα χέρι. Ευτυχώς τα πλήκτρα στη δεξιά πλευρά είναι άριστα τοποθετημένα για τον αντίχειρα του δεξιού χεριού.

    vodafone smart 4 max (6) vodafone smart 4 max (7) vodafone smart 4 max (8)

    Η κάμερα στο πίσω μέρος εξέχει εμφανώς και κινδυνεύει από φθορές όταν ακουμπάτε κάπου τη συσκευή, ενώ οι υποδοχές microSIM και microSD καλύπτονται από δύο πλαστικά και πολύ διακριτικά πορτάκια στις δύο πλευρές, τα οποία θα θέλαμε να είναι πιό εύχρηστα και εύκολα στο άνοιγμα. Συνολικά το Smart 4 Max αποπνέει ποιότητα και στιβαρότητα, αλλά χωρίς να είναι κραυγαλέο σε καμία περίπτωση, ιδανικό για τον επαγγελματία και τον πιό διακριτικό χρήστη.

    Λειτουργικότητα και επιδόσεις

    Σε ένα smartphone με οθόνη 6 ιντσών, το πιό σημαντικό είναι προφανώς…η ίδια η οθόνη! Ο χρήστης το επιλέγει γι’αυτό το λόγο, για να δουλεύει άνετα, να βλέπει βίντεο/ταινίες, να κάνει browsing, να μη κουράζει τα μάτια του γενικότερα και να μη χρειάζεται να «σημαδεύει» με το δάκτυλο κατά την αφή. Το IPS panel του Smart 4 Max έχει ανάλυση 720p και μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, τόσο όσον αφορά την ποιότητα απεικόνισης όσο και από πλευράς απόκρισης. ‘Εχει αρκετά ισχυρή φωτεινότητα (και αυτόματη ρύθμισή της) και θα σας καλύψει απόλυτα.

    vodafone smart 4 max menu (1)

    Το τετραπύρηνο chipset της συσκευής δεν είναι MediaTek αλλά της Qualcomm (Snapdragon 400) και μαζί με το 1GB RAM προσφέρει στο Smart 4 Max αξιοπρεπείς επιδόσεις, παρά τη μεγάλη οθόνη. Ναι, το σκορ στα συνθετικά benchmarks δεν είναι τρομερό, ούτε θα παίξετε με άνεση απαιτητικά 3D games, αλλά η χρήση γίνεται ομαλά και γρήγορα, με τις περισσότερες εφαρμογές να τρέχουν αψεγάδιαστα. Ομαλή και η εναλλαγή μεταξύ των menus, με μόνη εξαίρεση ένα μικρό lag σε ορισμένες εναλλαγές μεταξύ desktops/widgets κ.λπ., σε καμία περίπτωση υπερβολικό.

    vodafone smart 4 max antutu

    Η εταιρεία έχει εξοπλίσει τη συσκευή με πολλά, δικά της applications που εξυπηρετούν ανάγκες του χρήστη, αλλά και έξυπνα, λειτουργικά widgets που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Προφανώς, αν είστε και πελάτης της Vodafone, τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν αρκετά περισσότερο. Το Android 4.4.4 παραμένει πολύ κοντά στη stock μορφή και ικανοποιεί απόλυτα από πλευράς εμφάνισης και ταχύτητας.

    Φυσικά υποστηρίζονται 4G δίκτυα, υπάρχει η απαραίτητη ασύρματη και ενσύρματη συνδεσιμότητα αλλά και ορισμένα “extra” (π.χ. NFC), οπότε κανείς δε θα μείνει παραπονεμένος…ακόμη και FM radio.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Η κύρια κάμερα του Smart 4 Max έχει αισθητήρα και 13 MPixel, HDR (το παρακάνει λίγο με το saturation) και μπορεί να κάνει λήψεις 1080p video. Δε συγκρίνεται με κορυφαίες 13άρες από πλευράς λεπτομέρειας αλλά θα καλύψει το μέσο χρήστη με τις φωτογραφίες και τα video που καταγράφει, ενώ και το HDR βοηθάει, όπως και το LED flash. Όσο για την εμπρόσθια κάμερα, έχει ανάλυση 2 MPixel και για selfies ή video κλήσεις είναι μια χαρά.

    vodafone smart 4 max (5)

    vodafone smart 4 max camera (1) vodafone smart 4 max camera (2) vodafone smart 4 max camera (3) vodafone smart 4 max camera (4) vodafone smart 4 max camera (5) vodafone smart 4 max camera (6) vodafone smart 4 max camera (7)

    Το ηχείο βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής και παράγεια σχετικά ισχυρό και καθαρό ήχο, αν και δε θα μας πείραζε καθόλου αν ήταν λίγο ισχυρότερο. Κρίνεται άνω του μετρίου πάντως, αυτό είναι το σίγουρο.

    Κλείνοντας με την αυτονομία, είναι σαφώς ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του Smart 4 Max, καθώς η μπαταρία είναι τεράστια (3.000mAh) και οι απαιτήσεις της συσκευής σε λογικά επίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι πάνω από 6+ ώρες διαρκούς χρήσης και αναπαραγωγής βίντεο, επιδόσεις που θα ικανοποιήσουν τον απαιτητικό χρήστη.

    vodafone smart 4 max (4)

    Το Vodafone Smart 4 Max διατίθεται από τη Vodafone στα €259, μια τιμή «βαθιά» στη mid-range κατηγορία με αρκετούς ικανούς ανταγωνιστές. Ωστόσο, η ποιότητα κατασκευής αλλά και το hardware του το καθιστούν μια τίμια και άξια πρόταση, για όσους θέλουν ένα 6άρι που να μη κοστίζει μια περιουσία αλλά και να καλύψει κάθε ανάγκη τους. Ιδανικό για τους “low-budget” επαγγελματίες.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles