20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Vodafone παρουσίασε το Tap’n’Pay, για ανέπαφες συναλλαγές μέσω κινητού

    H Alpha Bank και η Vodafone, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data καινοτομούν και παρουσιάζουν στην ελληνική αγορά το Tap ΄n Pay, την πρώτη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές με χρήση κινητού τηλεφώνου (mobile payments).

    Το Tap ΄n Pay, το καινοτόμο «κινητό πορτοφόλι», εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία NFC (Near Field Communication).

    tapnpay

    Η πρωτοποριακή εφαρμογή προϋποθέτει τη χρήση ειδικής Vodafone SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa. Η εφαρμογή Tap ´n Pay επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική κάρτα, στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers).

    Πιο συγκεκριμένα, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης πρέπει να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών με το σήμα contactless σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών και η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε κλάσματα του δευτερόλεπτου με ασφάλεια, χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ.

    Για αγορές άνω των €25, είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση του Κωδικού Πρόσβασης της εφαρμογής (Passcode) στο κινητό του χρήστη. Ωστόσο, εάν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να χρησιμοποιεί τον Κωδικό Πρόσβασης ακόμη και για αγορές κάτω των €25.

    tapnpay2

    To Tap ΄n Pay παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε πιλοτική λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας επιλεγμένοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να “γνωρίσουν” την εφαρμογή και όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού σταδίου, το Tap ΄n Pay θα λειτουργεί στις συσκευές Samsung Galaxy Mini 2 και Samsung Galaxy S3.

    O κ. Λεωνίδας Κασούμης, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Καταναλωτικής Πίστεως της Alpha Bank και Πρόεδρος της Visa Hellas δήλωσε: “H Alpha Bank συνεχίζει να καινοτομεί και να θέτει τις βάσεις για την προσφορά νέων πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες της. Μετά την πραγματοποίηση της πρώτης contactless συναλλαγής στην ελληνική αγορά τον Μάρτιο του 2012, η Τράπεζα προχωρά τώρα και στην πραγματοποίηση της πρώτης contactless συναλλαγής με κινητό τηλέφωνο (mobile payments), χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία. Η συνεργασία της Alpha Bank με τη Vodafone, και η υποστήριξη της First Data και της Visa στην Ελλάδα, θέτουν τις βάσεις για τον σχεδιασμό του «οικοσυστήματος», πάνω στο οποίο θα δομηθεί ο νέος τρόπος πληρωμών με χρήση κινητού τηλεφώνου, που εκτιμάται ότι αποτελεί το μέλλον στο χώρο των πληρωμών, τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά”.

    Ο κ. Διονύσης Γρηγοράτος, Διευθυντής Εταιρικών Πελατών στη Vodafone Ελλάδας δήλωσε: “Στόχος μας στη Vodafone είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες μας να απολαμβάνουν μοναδικά οφέλη αξιοποιώντας την καινοτομία, την ευκολία αλλά και τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει η χρήση της κινητής επικοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής εντάσσεται και η παροχή πρωτοποριακών ηλεκτρονικών συναλλαγών για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. To Tap ΄n Pay αντιπροσωπεύει το επόμενο στάδιο της επανάστασης που έχει  φέρει η τεχνολογία της Vodafone και τα smartphones στην καθημερινότητα μας. Στην πλήρη της εφαρμογή, η υπηρεσία Tap ΄n Pay θα προσφέρει στους πελάτες μας την ταχύτητα, την απλότητα και την ευκολία της διαχείρισης των καθημερινών συναλλαγών τους με μια απλή χρήση του smartphone τους. Η συνεργασία μας με την Alpha Bank, με την υποστήριξη των First Data και Visa Ελλάδας, συνδέει το παρόν με το μέλλον δημιουργώντας το πλαίσιο για ένα γρήγορο και ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών με τον πλέον ασφαλή τρόπο”.

    Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρος, Visa Europe δήλωσε: “Η τεχνολογία Visa για ασφαλείς ανέπαφες συναλλαγές μέσω κινητού καθιστά δυνατή την υλοποίηση του πρώτου αντίστοιχου προγράμματος στη χώρα μας, σε συνεργασία με την Alpha Bank, γεγονός που προσθέτει και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό χάρτη των χωρών στις οποίες είναι ήδη διαθέσιμη η συγκεκριμένη υπηρεσία Visa. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν 1,2 εκατ. τερματικά ανέπαφων πληρωμών και αντίστοιχες υπηρεσίες διατίθενται πλέον ευρέως από τις τράπεζες-μέλη μας και στρατηγικούς εταίρους. Η Visa Europe συνεχίζει να καινοτομεί σε αυτό το πεδίο καθιστώντας τις ανέπαφες πληρωμές ακόμα πιο εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς για τις καθημερινές συναλλαγές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό”.

    O κ. Espen Tranoy, Διευθύνων Σύμβουλος, First Data, Ελλάδα δήλωσε: “Οι καταναλωτές αναμένουν μια απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία, ανεξάρτητα από το αν πραγματοποιούν την αγορά σε κατάστημα, online ή με χρήση κινητού τηλεφώνου. H εποχή του Παγκόσμιου Εμπορίου είναι πλέον γεγονός και ως εκ τούτου η First Data πηγαίνει σε νέο επίπεδο τις λύσεις διενέργειας πληρωμών που διαθέτει παγκοσμίως, προκειμένου να δώσει νέες δυνατότητες στους πελάτες της. Η Alpha Bank και η Vodafone έχουν αναγνωρίσει τις ευκαιρίες που οι ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου προσφέρουν στην Ελλάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εργαστούμε όλοι μαζί ως ομάδα για να γίνουν οι πληρωμές αυτές πραγματικότητα και στην Ελληνική αγορά”.

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles