12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Με βραβείο COMPUTEX 2017 d&i διακρίνεται οθόνη σχεδιασμένη από την AOC και το Studio F. A. Porsche!

    Η κορυφαία εταιρεία οθονών AOC ανακοίνωσε ότι η οθόνη AOC PDS271 από τη νέα σειρά οθονών PDS, κέρδισε το βραβείο 2017 COMPUTEX d&i. Οι πρόσφατα παρουσιασμένες οθόνες 24 ιντσών PDS241 και 27 ιντσών PDS271,  δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το διάσημο σχεδιαστικό οίκο Studio F. A. Porsche.

     PDS271_F-info

    Η κομψή και λιτή AOC PDS241

    Η νέα σειρά οθονών PDS της AOC εντυπωσιάζει χάρη στην κομψή και λιτή εμφάνισή της. Σε αντίθεση με άλλες οθόνες, τόσο η 24″ PDS241 όσο και η 27″ PDS271 δε διαθέτουν κανένα καλώδιο τροφοδοσίας ή οθόνης στην πίσω πλευρά τους, αφήνοντας την εξαιρετικά λεπτή οθόνη με πάχος μόλις 5,2 χιλ. να ξεχωρίσει για την ιδιαίτερα λιτή εμφάνιση της. Επιπλέον στυλ προσδίδει και το πάνελ 3-πλευρών χωρίς πλαίσιο. Ο σύγχρονος και ασύμμετρος σχεδιασμός της μεταλλικής βάσης είναι όμορφος και λειτουργικός, προσφέροντας την εξαιρετική λύση του «ενός μόνο καλωδίου»: τα καλώδια ισχύος και οθόνης περνούν μέσα από τη βάση καταλήγοντας σε ένα εξωτερικό κουτί. Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχουν συνδέσεις στο πίσω μέρος της οθόνης και συνεπώς κανένα καλώδιο δεν κρέμεται από εκεί. Αντίθετα, μια είσοδος HDMI (σήμα DisplayPort που υποστηρίζεται από προσαρμογέα) και η είσοδος τροφοδοσίας του εξωτερικού κουτιού παρέχουν στην οθόνη ό,τι χρειάζεται.

    PDS271_F

    Η σειρά οθονών PDS είναι εξοπλισμένη με  AH-IPS πάνελς τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας καθαρές και λεπτομερείς εικόνες με ανάλυση 1920×1080 pixels. Χάρη στην τεχνολογία SuperColor WCG της AOC, οι οθόνες καλύπτουν το 100% της sRGB και το 90% της NTSC χρωματικής γκάμας. Οι ευρείες γωνίες θέασης 178° επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν ζωηρά χρώματά όπου και αν κάθονται. Πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως η τεχνολογία Flicker-Free και η λειτουργία Low Blue Light μειώνουν την κούραση των ματιών κατά τη συνεχή χρήση.

    PDS271_BKL

    Τα βραβεία COMPUTEX d&I, που προσεγγίζουν τη 10η επέτειό τους,  οργανώνονται από το Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) και από την iF DESIGN ASIA στην Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Οι νικητές επιλέχθηκαν στις 6 και 7 Απριλίου από έξι διεθνείς εμπειρογνώμονες και αξιολογήθηκαν με πέντε κριτήρια: την καινοτομία και την επεξεργασία, τη λειτουργικότητα, την αισθητική, την ευθύνη και το positioning. Η κριτική επιτροπή επέλεξε 77 συμμετοχές από 8 χώρες για αυτό το βραβείο.

    PDS271_FTR

    Η επίσημη τελετή απονομής του βραβείου στους νικητές πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Μαΐου και θα παρουσιαστεί στην επίσημη ιστοσελίδα της COMPUTEX και στον Οδηγό της iF World Design.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles