23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Βρέθηκαν 5 κακόβουλες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης Chrome

    Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν πέντε κακόβουλες επεκτάσεις (extensions) του Google Chrome με συνολικό αριθμό λήψεων πάνω από 1.400.000.

    Οι κακόβουλες επεκτάσεις του Google Chrome μεταμφιέζονται σε προγράμματα προβολής του Netflix, κουπόνια ιστότοπων και εφαρμογές για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης μιας ιστοσελίδας.

    Οι επεκτάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα περιήγησης του χρήστη, είναι επίσης σε θέση να εισάγουν κακόβουλο κώδικα στους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου που επισκέπτονται οι χρήστες-θύματα. Ουσιαστικά, η κακόβουλη επέκταση, αφού αναγνωρίσει ότι ο ιστότοπος αποτελεί σελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, στη συνέχεια τροποποιεί τα cookies του ιστότοπου, έτσι ώστε οι κακόβουλοι χρήστες να λαμβάνουν πληρωμή για κάθε προϊόν που αγοράζεται από το χρήστη-θύμα.

    Για να αποφύγουν τον εντοπισμό, ορισμένες από τις επεκτάσεις εφαρμόζουν έναν χρονικό έλεγχο πριν εκτελέσουν οποιαδήποτε κακόβουλη δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι κακόβουλες επεκτάσεις αρχίζουν να λειτουργούν μετά από 15 ημέρες από την εγκατάστασή τους.

    Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας συμβουλεύει τους χρήστες:

    1. Να είναι προσεκτικοί όταν εγκαθιστούν επεκτάσεις του Chrome και να δίνουν προσοχή στα δικαιώματα που ζητούν, τα οποία θα εμφανιστούν από το Chrome πριν από την εγκατάσταση της επέκτασης.
    2. Να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να επαληθεύουν την αυθεντικότητα της επέκτασης, σε περίπτωση που η τελευταία ζητά δικαιώματα που της επιτρέπουν να εκτελείται σε κάθε ιστότοπο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles