20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Βρέθηκαν τα θαμμένα E.T. σε χωματερή του Νέου Μεξικό που επιβεβαιώνουν τον «θρύλο»!

    Το ‘παν, το ‘καναν και εν τέλει… δικαιώθηκαν! Οι άνθρωποι της Fuel Entertainment, για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ τους, έχοντας την πλήρη συμπαράσταση της Microsoft και αρκετών φαν του gaming αλλά και την άδεια των τοπικών αρχών, ξεκίνησαν να ψάχνουν στη χωματερή του Αλαμογκόρντο του Νέου Μεξικό για τα εκατομμύρια απούλητα αντίτυπα του παιχνιδιού E.T. The Extra-Terrestrial που φημολογείτο πως είχε θάψει εκεί η Atari πριν από τρεις δεκαετίες!

    Οι έρευνες φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα αφού, όπως αναφέρει το Kotaku, μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν οι πρώτες κόπιες του παιχνιδιού! Τα ευρήματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά και στην ουσία, επιβεβαιώνουν τον αστικό μύθο που μιλούσε για φορτηγά ολόκληρα από την Atari που ξεφόρτωναν νύχτα στη χωματερή το –μακρινό- 1983.

    vrethikan-ta-xamena-et-sto-new-mexiko

    Στον χώρο της εκσκαφής βρέθηκε και ο Τζέιμς Χέλερ, πρώην διευθυντής της Atari, ο οποίος μάλιστα 31 χρόνια μετά (!) προέβη σε μία αν μη τι άλλο εντυπωσιακή παραδοχή: σύμφωνα με το Associated Press, ο Χέλερ είπε πως το 1983 η εταιρεία του ζήτησε να ξεφορτωθεί 728.000 cartridges του παιχνιδιού (και άρα όχι «εκατομμύρια» όπως έλεγε ο «θρύλος») που βρίσκονταν σε αποθήκη της στο Ελ Πάσο του Τέξας όσο πιο ανέξοδα γινόταν. Ο ίδιος τελικά τα κανόνισε με τη χωματερή και μάλιστα, καθώς αρκετά ντόπια πιτσιρίκια εφορμούσαν συχνά-πυκνά ψάχνοντας για θαμμένα αντίτυπα του E.T. (αλλά και για να μην πάρει περαιτέρω διαστάσεις η ιστορία σε περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος έχωνε τη μύτη του), ζήτησε να πέσει πάνω από το μέρος που είχαν θαφτεί τα παιχνίδια μία πλάκα τσιμέντο, έτσι, για το καλό.

    Οι Αρχές του Αλαμογκόρντο εν τέλει συμφώνησαν να δώσουν 250 αντίτυπα στο όλο team που ασχολήθηκε με την… ανασκαφή και να κρατήσουν τα υπόλοιπα ώστε να τα πουλήσουν –κάτι μου λέει ότι οι τιμές στο eBay θα «βουτήξουν» και όποιος πρόλαβε να πουλήσει, πρόλαβε.

    Το E.T. The Extra-Terrestrial αποτελούσε τη μεγάλη ελπίδα της Atari για ένα δυνατό come back στην αγορά. Τελικά «πάτωσε» καταστρέφοντας την εταιρεία και προκαλώντας ουσιαστικά κραχ στην αμερικάνικη αγορά του gaming το οποίο την ανάγκασε να φυτοζωεί για τα επόμενα χρόνια. Θεωρείται ένα από τα χειρότερα παιχνίδια όλων των εποχών με τον δημιουργό του ωστόσο, Χάουαρντ Σκοτ Βάρσοφ να έχει μόνο καλά λόγια να πει για δαύτο: «Μπορεί σαν παιχνίδι να είναι απαίσιο όμως 32 χρόνια μετά μιλάμε γι’ αυτό. Είναι τρομερή τιμή». Άδικο έχει;

    Με το «κλείσιμο» της υπόθεσης με τα θαμμένα E.T. The Extra-Terrestrial λοιπόν, ένας ακόμα αστικός μύθος διαλευκάνθηκε. Επόμενη στάση; Area 51; Λοχ Νες; Το νησί του Lost;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles