21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Βρυξέλλες. Μύδια, τηγανητές πατάτες και μπύρες και… θα περάσεις καλά!

    Η “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει τη λάμψη άλλων ευρωπαϊκών προορισμών, παρ’ όλα αυτά μπορεί να αποτελέσει μία πρώτης τάξεως απόδραση για λίγες μέρες. Μπορείς πραγματικά να περάσεις όμορφες στιγμές σε μία πόλη που αποτελεί το “κέντρο” της Ευρώπης, τρώγοντας μύδια, τηγανητές πατάτες αλλά και υπέροχες βάφλες, κάνοντας sightseeing στην εξαιρετική κεντρική της πλατεία και όχι μόνο, χαζεύοντας τα κτίρια της Κομισιόν και πίνοντας υπέροχες βέλγικες μπύρες!

    grand place night

    Ποια η καλύτερη αφορμή για να επισκεφθεί κανείς τις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου, από την προωθητική ενέργεια που τρέχει η Alcatel, η οποία με την αγορά κάθε POP4 smartphone προσφέρει ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής σε αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και οι Βρυξέλλες! Το ταξίδι θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά πριν από τις 30/06/2017.

    Screen-Shot-2016-06-10-at-20.07.54

    Δες λεπτομέρειες για την προσφορά εδώ

    Ας κάνουμε λοιπόν ένα “virtual” ταξίδι έως την πρωτεύουσα του Βελγίου, για να δούμε μαζί τα αξιοθέατά της και να σε πείσουμε ότι, ναι, πρέπει να την επισκεφθείς!

    grand place

    – Επισκέψου τη μοναδικής αισθητικής κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, ίσως την ομορφότερη της Ευρώπης. Η Grand Place (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO) με το επιβλητικό δημαρχείο με το γοτθικό πύργο των 97 μέτρων, το Σπίτι του Βασιλιά, αλλά και τα υπόλοιπα πανέμορφα κτίρια θα σε καθηλώσει.

    manneken pis

    – Μία βόλτα στο κέντρο της πόλης θα σε οδηγήσει όμως και σε… περίεργα αξιοθέατα. Τα αγάλματα που… ουρούν (όπως το περίφημο Manneken Pis) είναι διάσπαρτα στις Βρυξέλλες και αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών, αλλά και ευκαιρία για μία φωτό για τη συλλογή σου.

    Cathedral_of_St._Michael_and_St._Gudula

    – Κάνε ακόμη μία βόλτα και δες τα Βασιλικά Ανάκτορα, τον Εθνικό Κήπο, τον Καθεδρικό των St. Michael & St. Gudula αλλά και τα υπέροχα Art Nouveau κτίρια στην πόλη, όπως επίσης και το Horta Museum το σπίτι και studio του περίφημου Βέλγου αρχιτέκτονα Victor Horta.

    – Αν είσαι λάτρης της τέχνης μία βόλτα στο Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών είναι απαραίτητη, όπως επίσης και στο μουσείο μουσικών οργάνων, αλλά και το μουσείο των… κόμικ, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι το Βέλγιο έχει “γεννήσει” παιδικούς ήρωες όπως τα Στρουμφ, τον Λούκι Λουκ ή τον Τεν τεν.

    european parliament

    – Καθώς, όπως είπαμε, πρόκειται για το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχεις ακόμη την ευκαιρία να κάνεις μία βόλτα στα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου που είναι επισκέψιμα για το κοινό.

    Atomium

    – Επισκέψου ακόμη το Atomium, το ξεχωριστό αρχιτεκτονικό δημιούργημα με τις 9 σφαίρες, κάποιες από τις οποίες είναι ανοικτές στο κοινό. Η ανώτερη προσφέρει μάλιστα πανοραμική θέα στην πόλη. Δες ακόμη τη Mini Europe μία “μίνι πόλη” με μινιατούρες ευρωπαϊκών κτιρίων, μεταξύ των οποίων και η Ακρόπολη.

    chez leon

    – Από τις σπουδαίες γευστικές εμπειρίες των Βρυξελλών τα μύδια (μαγειρεμένα με όλους τους πιθανούς τρόπους) που μπορείς να απολαύσεις σε πολλά εστιατόρια όπως το πασίγνωστο Chez Leon . Φυσικά, μη χάσεις την εμπειρία να δοκιμάσεις τηγανητές πατάτες στο χέρι, να πιεις μία από τις κυριολεκτικά… χιλιάδες (!) υπέροχες βελγικές μπύρες (κάποιες είναι δυνατές οπότε… προσοχή), αλλά και να γευτείς υπέροχες σοκολάτες ή βάφλες με σαντιγύ, σοκολάτα με φράουλες (αγαπημένη επιλογή).

    duvel

    – Αν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο, κάνε day-trips προς κάποιες από τις μοναδικής ομορφιάς βελγικές πόλεις, όπως η γραφική Μπριζ, η εξίσου όμορφη Γάνδη ή η μεγαλύτερη αλλά υπέροχη Αμβέρσα ή ακόμη και το Βατερλό. Με το τρένο θα φτάσεις εύκολα στον προορισμό σου και σίγουρα δε θα το μετανιώσεις ούτε λεπτό…

    Έτοιμος για μία βόλτα στην “πρωτεύουσα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles