19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Vysk QS1. Πώς μία… θήκη κινητού μπορεί να προστατεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα!

    H Vysk είναι ένα startup με έδρα το San Antonio των Ηνωμένων Πολιτειών, που ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει την πιο “ασφαλή μορφή επικοινωνίας στον κόσμο” χρησιμοποιώντας όχι μόνο software αλλά και hardware και, συγκεκριμένα, μία… θήκη για το κινητό σας! Με μία πρώτη ματιά, μοιάζει με μία “σκληροτράχηλη” θήκη για τη συσκευή σας, ωστόσο η Vysk QS1 είναι πολλά περισσότερα. Στόχος της δεν είναι μόνο η προστασία από τις κακουχίες χρήσης (την οποία, έτσι κι αλλιώς, προσφέρει), αλλά, πάνω απ’ όλα, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Μία θήκη που εγγυάται την ιδιωτικότητά σας. Κι όμως υπάρχει!

    Vysk QS1

    Η Vysk QS1 μπορεί να υποδεχθεί ένα iPhone 5/5S ή ένα Samsung Galaxy S5, εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών σας όσο καμία άλλη σχετική πρόταση της αγοράς. Το “μυστικό” γι’ αυτό, σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, είναι ακριβώς ο συνδυασμός software και hardware στην κρυπτογράφηση που προσφέρει. Διαθέτει το δικό της κύκλωμα, battery pack (που προσφέρει 50% αυξημένη αυτονομία), μικρόφωνο και καλύμματα που απομονώνουν τις κάμερες της συσκευής.

    Vysk QS1 02

    Η εντυπωσιακή αυτή θήκη της Vysk διαθέτει δύο διαφορετικά modes για τη χρήση της. Το Private Call Mode επιτρέπει στους χρήστες, με τη βοήθεια της Vysk QS εφαρμογής, να πραγματοποιούν κλήσεις σε άλλους συνδρομητές μέσω του κρυπτογραφημένου δικτύου της Vysk. Η υπηρεσία κοστίζει 10 δολάρια το μήνα, όπως σημειώνει ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Victor Cocchia, το σημαντικό είναι ότι οι κλήσεις σας δεν μπορούν να ηχογραφηθούν ποτέ, ούτε να αφήσουν κάποια metadata, καθώς κανένα ιστορικό δεν αποθηκεύεται στο τηλέφωνό σας. Η υπηρεσία σας επιτρέπει ακόμη να κρυπτογραφείτε μηνύματα, voicemails και φωτογραφίες. Το Lockdown Μοde, από την άλλη, εξασφαλίζει το φυσικό “μπλοκάρισμα” της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής σας, καθώς η θήκη διαθέτει το δικό της μικρόφωνο και επιλογή ακουστικών.

    Vysk QS1 03

    Η Vysk QS1 θα διατεθεί το χειμώνα του 2014 στην τιμή των 229 δολαρίων, σε μαύρο, μπλε, χρυσό ή ασημί χρώμα, ενώ, όπως προείπαμε, κυκλοφορεί σε εκδόσεις για το iPhone 5/5S ή το Samsung Galaxy S5. Σε μία εποχή αυξημένης ανησυχίας για ζητήματα ιδιωτικότητας (ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Edward Snowden ζήτησε πριν λίγες μέρες, μιλώντας στο Hope X conference στη Νέα Υόρκη, από τους developers ανά τον κόσμο να δημιουργούν λύσεις που θα προστατεύουν την ιδιωτικότητα και τα συνταγματικά δικαιώματα των χρηστών), η προσπάθεια της Vysk είναι μία καλή περίπτωση hardware που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles