18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Wagg: το… remote control που πάντα ήθελε ο σκύλος σας

    Συνεχίζουμε με ιστορίες… καλοκαιριού και πολύ υψηλής θερμοκρασίας, μέχρι να πάμε διακοπές φυσικά. Αυτή τη φορά έχουμε το πρώτο τηλεκοντρόλ που επιτρέπει στους σκύλους να αλλάζουν κανάλια στην τηλεόραση, κατασκευασμένο από την βρετανική εταιρία Wagg σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Lancashire!

    WAGG

    H Wagg δεν είναι πρωτάρα στον χώρο φυσικά, αφού ασχολείται εδώ και χρόνια με την παραγωγή ζωοτροφών και άλλων προιόντων για τα κατοικίδιά μας, αλλά με το συγκεκριμένο remote control δείχνει οτι… θέλει να κάνει τη διαφορά. Το συγκεκριμένο gadget/χαλάκι απευθύνεται σε σκύλους με προσωπικότητα, που τους αρέσει η τηλεόραση, η μουσική ή οι ήχοι που παράγονται από αυτή και θέλουν… παρέα όση ώρα το αφεντικό τους αφήνει μόνους στο σπίτι.

    Wagg-Prototype-dog-TV-remote-instructions-707x500

    Το χαλάκι-τηλεκοντρόλ της Wagg – όπως θα δείτε- καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια και πάνω του είναι σχεδιασμένα τα «πλήκτρα», ώστε να τα πατάει ο σκύλος – και βέβαια το ένα πλήκτρο έχει σχήμα κόκαλου. Σημειώστε οτι επειδή οι σκύλοι δεν βλέπουν καλά το κόκκινο και το πράσινο, το τηλεκοντρόλ έχει μπλε-κίτρινο χρώμα! Η αντοχή του παίζει ρόλο (ειδικά όταν έχετε… χάσκι στο σπίτι όπως εγώ), έτσι είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο πλαστικό, ώστε να μην μπορούν να το μασήσουν οι σκύλοι.

    First-ever-dog-TV-remote

    Προς το παρόν, το τηλεκοντρόλ βρίσκεται σε φάση δοκιμών από 20 σκύλους και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2017, με τιμή γύρω στις 50 λίρες. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος σκύλος βλέπει πάνω από εννέα ώρες τηλεόραση την εβδομάδα, ενώ εννέα στους δέκα ιδιοκτήτες σκύλων λένε ότι ο σκύλος τους κάθεται τακτικά στον καναπέ δίπλα τους και βλέπει τηλεόραση!

     Σύμφωνα με την Wagg, το τηλεκοντρόλ για σκύλους εντάσσεται σε μια σειρά διαδραστικών καινοτομιών και εφαρμογών (apps) που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια και απευθύνονται σε κατοικίδια ζώα, όπως είναι το «έξυπνο» κόκαλο, ο «έξυπνος» διανομέας τροφής κ.α.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles