21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    25% των εσόδων ψηφιακής μουσικής της Warner έρχεται από το streaming

    Καλός ο προσωπικός αποθηκευτικός χώρος, αλλά πόσο μπορείς να έχεις μέχρι να γεμίσει με μουσική, ειδικά σήμερα που είναι πανεύκολη η απόκτηση της; Μία λύση γι’ αυτό είναι το streaming, το οποίο έχει πάρει τα πάνω του, τόσο με τη ραγδαία εξάπλωση των smartphones, όσο και με τα συμφέροντα προγράμματα mobile internet που προσφέρουν πλέον τα δίκτυα.

    Αυτές οι καλές συνθήκες, ευνοούνται επίσης από τις χαμηλές τιμές της ψηφιακής μουσικής. Η γνωστή δισκογραφική εταιρεία Warner, ανακοίνωσε ότι το streaming αποφέρει το 25% των εσόδων του τμήματος ψηφιακής μουσικής. Αυτό μεταφράζεται στο 8% των συνολικών εσόδων της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο, ή περίπου 44 εκατομμύρια ευρώ, σε απόλυτα νούμερα.

    Μάλιστα, ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την εταιρεία, είναι ότι οι υπηρεσίες streaming παράγουν αυτόνομα έσοδα, και δεν «κόβουν δουλειές» από την τυπική αγορά ψηφιακής μουσικής. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι οι πωλήσεις ψηφιακής μουσικής αυξάνονται πιο γρήγορα από τις πωλήσεις μουσικής σε CD, κάτι το οποίο φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη.

    Πηγή : AllThingsD

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles