15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Θαυμάστε τη Γη από ψηλά, μέσω ενός time-lapse video από τον ISS!

    O πλανήτης μας είναι πραγματικά πανέμορφος όταν τον κοιτάζει κανείς από ψηλά, καθώς οι φωτογραφίες της Γης από ψηλά καθηλώνουν και πολλές φορές αφήνουν με το στόμα ανοικτό. Οι αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) συνηθίζουν να τραβούν χιλιάδες φωτογραφίες, καταγράφοντας στην κάμερα τους ορισμένες από τις πιο μαγευτικές στιγμές που προσφέρει απλόχερα η φύση.

    ISS Time-lapse video

    Αυτό έκανε επί έξι μήνες ο γερμανός αστροναύτης Alexander Gerst, ο οποίος σε αυτό το χρονικό διάστημα τράβηξε περισσότερες από 12.500 φωτογραφίες. Στη συνέχεια το επιτελείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) τις μετέτρεψε σε ένα μοναδικό time-lapse video, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα σας αφήσει άφωνους. Σε αυτό μπορείτε να θαυμάσετε να ξεδιπλώνονται διάφορα φυσικά φαινόμενα (όπως το σέλας ή οι δυνατές καταιγίδες), αλλά και τις γήινες πόλεις όπως φωτίζονται με μοναδικό τρόπο τη νύχτα. Ο Gerst για το χρονικό διάστημα που βρισκόταν στον ISS είχε προγραμματίσει την κάμερα του στο να τραβάει αυτόματα φωτογραφίες, τις ώρες που συνήθιζε να διεξάγει επιστημονικά πειράματα μαζί με τους άλλους δύο αστροναύτες που βρίσκονταν μαζί του στον ISS. Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο φανταστικό

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles