19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    To νέο WD Black 2 Dual drive για laptops συνδυάζει SSD και HDD!

    Τα Solid State Drives έχουν γίνει πλέον “must” για κάθε χρήση που θέλει γρήγορη λειτουργία και μεταφορά δεδομένων στον υπολογιστή του ή το laptop του, όμως η ύπαρξη κλασικού «μηχανικού» σκληρού δίσκου είναι ακόμη απαραίτητη αν ταυτόχρονα χρειάζεται μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.

    Ο νέος 2,5άρης δίσκος της Western Digital συνδυάζει τα θετικά των SSDs και των HDDs σε μια συσκευή, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στο laptop σας για να απολαμβάνετε υψηλές ταχύτητες αλλά και να έχετε 1 TB για τα αρχεία σας! Το μοντέλο στο εσωτερικό του κρύβει ένα SSD των 128 GB, ενώ ακριβώς «δίπλα» του υπάρχει ένας σκληρός δίσκος του 1 TB. Σε αντίθεση με τα λεγόμενα «υβριδικά» drives, το Black 2 Dual δεν κατατάσσεται σε αυτή την κατηγορία, αφού οι δύο δίσκοι ουσιαστικά είναι ξεχωριστοί και δεν «συνεργάζονται» μεταξύ τους.

    wdblack2dual1

    Αρχικά, τοποθετώντας τον δίσκο αναγνωρίζονται μόνο τα 128 GB του SSD, όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σας σύστημα. Αφού το κάνετε απλά κατεβάζετε και τρέχετε το WD Black 2 software, το οποίο ενεργοποιεί το 1 TB partition του σκληρού δίσκου, κάνει το απαραίτητο format και μετά από ένα restart, έχετε στα χέρια σας 128 + 1024 GB!

    Η τιμή του Black 2 Dual θα ανέρχεται στα 299$, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά. Είναι μεν υψηλότερη απ’ότι αν θα αγοράζατε δύο ξεχωριστούς δίσκους (1 SSD και 1 HDD) με αυτές τις χωρητικότητες, αλλά συμφέρει καθώς γλιτώνετε χώρο και πολυπλοκότητα με μία συσκευή αντί για δύο.

    Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles