16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αυτό είναι το όργανο του γυναικείου σώματος που οι επιστήμονες «έμαθαν» μόλις το 2009

    Η σεξουαλικότητα των ανθρώπων είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίστηκε ως taboo για χιλιετίες. Φταίει ο Χριστιανισμός; Ναι, υποστηρίζουν σε ένα ενδιαφέρον σύγγραμμα φιλόσοφοι και κοινωνιολόγοι από τη Γαλλία, όπως οι Pascal Bruckner και  Dominique Simonnet με τον τίτλο «Μία πολύ όμορφη ιστορία για τον έρωτα» που δυσκολευόμαστε να βρούμε στα Ελληνικά τελευταία. Μπορείτε να δείτε την γαλλική έκδοση στο Amazon, εδώ. Κάνουν λάθος; Μπορεί.

    Αυτό που είναι πέραν πάσης αμφιβολίας όμως, είναι το γεγονός ότι ακόμα και η ιατρική, όλους αυτούς τους αιώνες, αγνόησε την σεξουαλικότητα των ανθρώπων. Και ειδικά της γυναίκας. Γι αυτό κι ένα όργανο του σώματός της που υπάρχει από την πρώτη στιγμή, δεν γνωρίζαμε πώς ακριβώς λειτουργεί, μέχρι το 2009: η κλειτορίδα.

    clitoris-sonography

    Η πολυπλοκότητα αυτού του οργάνου που στεγάζει περισσότερες από 8000 νευρικές απολήξεις, αλλά και η μορφολογία του εσωτερικά, σε σχέση με τα υπόλοιπα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκας, ή η θαυμάσια λειτουργία του, έγιναν γνωστά μετά από την έρευνα των Odile Buisson και Pierre Foldes μόλις το 2009. Οι επιστήμονες αυτοί, ήταν εκείνοι που κατόρθωσαν να κάνουν το πρώτο πλήρες, τρισδιάστατο υπερηχογράφημα της κλειτορίδας σε κατάσταση ερεθισμού και να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εσωτερική της ανατομία, αλλά και πώς λειτουργεί.

    Η έρευνά τους αυτή, που δεν έλαβε ποτέ σωστή χρηματοδότηση και βασίστηκε κυρίως στην δική τους επιθυμία να μελετήσουν σε βάθος αυτό το «άγνωστο» όργανο του γυναικείου σώματος, κατήργησε και τον μύθο ότι υπάρχουν δύο ειδών οργασμοί για την γυναίκα. Ο οργασμός της είναι ένας και το όργανο που τον κινητοποιεί είναι ένα. Απλά μέχρι το 2009 δεν γνωρίζαμε πως το όργανο αυτό, εκτός από την εξωτερική απόληξή του, είναι επίσης ένα πολύπλοκο όργανο που υπάρχει και δραστηριοποιείται στο εσωτερικό του σώματος. Και πολλοί από εμάς δεν το γνωρίζουμε ακόμα.

    Διαβάστε περισσότερα στο ενδιαφέρον άρθρο του io9, εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles