21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    #WeAreAllGreeks Η μέρα που όλη η Ευρώπη έγινε Ελλάδα (Φώτος)

    Συρτάκι στον πύργο του Άιφελ και έξω από την Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο; Ελληνική σημαία στο κέντρο του Άμστερνταμ; Ελληνικό κάλεσμα στην πλατεία Catalunya στη Βαρκελώνη; Ναι.

    Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, Ευρωπαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να γίνουν για μία μέρα Έλληνες και να συμπαρασταθούν με αυτό τον τρόπο σε μας και τα όσα υποφέρουμε τόσο καιρό, αλλά και όσα θα βιώσουμε τους επόμενους μήνες. Με ολοένα περισσότερους πια να αμφισβητούν το είδος των “μέτρων” που λαμβάνονται στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την οικονομική και θεσμική κρίση, η κινητοποίηση αυτή ξεσήκωσε αρκετούς Ευρωπαίους από τον καναπέ τους και τους κατέβασε στον δρόμο.

    Αν είστε χρήστες του twitter και ακολουθήσετε το hashtag #WeAreAllGreeks θα δείτε tweets και φωτογραφικά στιγμιότυπα σε όλες τις γλώσσες της Ευρώπης. Είτε από ανθρώπους που κατέβηκαν στον δρόμο, είτε από όσους, έστω και με αυτό τον τρόπο, δηλώνουν την υποστήριξή τους στο κάλεσμα που οργανώθηκε μέσω διαδικτύου και social media.

    Οι πρόχειρες εκτιμήσεις μέχρι στιγμής, μιλούν για περισσότερους από 3000 Γάλλους που βρέθηκαν στο κέντρο του Παρισιού αλλά και έξω από την Ελληνική πρεσβεία, ακόμα περισσότερους στο Άμστερνταμ, την Φρανκφούρτη, τη Βαρκελώνη, το Πόρτο, τη Ρώμη, την Λειψία και άλλες πολλές πόλεις. Πάρτε μία “φωτογραφική” γεύση από την σημερινή κινητοποίηση. Όσο μαζεύουμε φωτογραφικό υλικό, η γκαλερί θα ενημερώνεται.

    Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το hashtag #WeAreAllGreeks στο twitter όπου, εκτός από τους διαδηλωτές, χρησιμοποιείται και από πολλούς Έλληνες που εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την αλληλεγγύη σε όλες τις γλώσσες. Το ίδιο συμβαίνει και στην σελίδα Solidarity στο Facebook αλλά και στο facebook event που αποτυπώνει όλες τις πόλεις που συμμετέχουν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles