20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η ιστορία της πιο… αναγνωρίσιμης πινακίδας στον κόσμο: Welcome to fabulous Las Vegas

    Τα τρία πιο “διάσημα” logos που χαρακτηρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το Hollywood sign, το Ι <heart> NY και ένα ακόμη: η πινακίδα που καλωσορίζει τον επισκέπτη στο Las Vegas. Την έχεις δει σε φωτό, σε ταινίες, και αν είσαι τυχερός και από κοντά. Ποια είναι όμως η ιστορία της;

    welcom-to-fabulous-las-vegas-2

    Οι ειδήσεις έγραψαν πως η δημιουργός της διάσημης και εμβληματικής πλέον πινακίδας για το Las Vegas έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα στα 91 της. Είναι η Betty Willis, που, όταν κλήθηκε να σχεδιάσει το neon sign, εργαζόταν ως γραφίστρια σε διαφημίσεις για εφημερίδες, ενώ σχεδίαζε και πινακίδες neon για motels.

    Το 1959, λοιπόν, ένας πωλητής σε μία εταιρεία με neon πρότεινε την ιδέα μίας πινακίδας που θα καλωσόριζε τους επισκέπτες που έρχονται στο Las Vegas οδηγώντας από τη μοναδική είσοδο που υπήρχε τότε στην πόλη από το Los Angeles. Τότε, βέβαια, το μέρος είχε μόνο μερικά ξενοδοχεία σε έναν σκονισμένο αυτοκινητόδρομο. Όσο για την πινακίδα, δεν αφορούσε φυσικά όλη την πόλη, αλλά περισσότερο μία μικρή περιοχή (έτσι εξηγείται και το YESCO logo στο κάτω μέρος της καθώς είχε μισθωθεί από την Young Electric Sign Company).

    welcome-to-fabulus-las-vegas-01

    Η Willis σχεδίασε την πινακίδα με έμπνευση δύο λογότυπα, της Goodyear και της Disneyland, αλλά και την αισθητική των πινακίδων των motels της εποχής, βάζοντας ωστόσο και την προσωπική της “σφραγίδα” στο χειρόγραφο fabulous, το οποίο βέβαια αργότερα μετάνιωσε.. Έκανε αμέσως επιτυχία… Οι επισκέπτες σταματούσαν μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν σ’ αυτήν και έγινε γρήγορα σύμβολο της πόλης. Το 2008, οι τοπικές αρχές ξόδεψαν 400.000 δολάρια ώστε να κατασκευάσουν ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων που διευκολύνει τους επισκέπτες στο να τη θαυμάσουν. Σήμερα, έχει ακόμη και το δικό της twitter account, ενώ, ακόμη κι αν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι πρόσβασης στην πόλη ή τα εντυπωσιακά κτίρια κερδίζουν τις εντυπώσεις, η πινακίδα φωτογραφίζεται κάθε μέρα χιλιάδες φορές και ανεβαίνει σε social media, όπως το Instagram.

    At my friends wedding celebration #lasvegassign #lasvegas #funny #wedding

    A photo posted by Angel Gabriel (@wcvsdp) on

     

    Εκείνο που δε γνωρίζουν, ωστόσο, οι περισσότεροι είναι το πίσω μέρος του sign, που σπάνια φωτογραφίζεται. Είναι ένα μήνυμα για τους επισκέπτες της πόλης, ώστε να επιστρέψουν σύντομα σε αυτή.

    back

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles