11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τι ζητάνε οι άντρες και οι γυναίκες από ένα smartphone;

    Τελικά, δεν χωρίζει τόσο μεγάλο χάσμα τα δύο φύλα, σε ότι αφορά τα smartphones τουλάχιστον. Όταν πρόκειται να αγοράσουμε μία νέα συσκευή, τα κριτήρια εκείνα που μας κάνουν να επιλέξουμε μία συσκευή από μία άλλη, είναι σχεδόν κοινά: η τιμή, τα χαρακτηριστικά, η αυτονομία της μπαταρίας και το λειτουργικό. Αυτά αποκαλύπτει έρευνα της εταιρίας Nielsen που πραγματοποιήθηκε σε 58 χώρες και οπτικοποίησαν σε ένα infographic οι Statista.

    2014_03_07_Purchase

    Έχουμε όμως και διαφορές… Για τις γυναίκες παραδείγματος χάριν, μας είναι λίγο πιο σημαντική η τιμή του τηλεφώνου (72%), απ’ ότι στους άντρες (67%), ενώ μας είναι λιγότερο σημαντικό το λειτουργικό (41%) απ’ ότι στα αρσενικά (48%). Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα εντοπίζεται στην ταχύτητα του επεξεργαστή, με τους άνδρες να επισημαίνουν κατά 41% ότι επηρεάζει την απόφασή τους για την αγορά μίας συσκευής, ενώ τις γυναίκες κατά 31%.

    Επίσης, από τις αμυδρές διαφορές που βλέπουμε στα αποτελέσματα της έρευνας της Nielsen σε αυτό το γράφημα, φαίνεται πως, ελάχιστα παραπάνω ενδιαφέρει τις γυναίκες το design της συσκευής, αλλά και η κάμερα, ενώ περισσότερο σημαντικό θεωρείται το μέγεθος της οθόνης για τους άντρες, απ’ ότι τις γυναίκες.

    Συνολικά πάντως, δεν έχουμε τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, έτσι δεν είναι;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles