16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    What If…? Η νέα animated σειρά που έρχεται για να αναστατώσει το σύμπαν της Marvel!

    Συνεχίζοντας την επέλαση της πλατφόρμας Disney+ στην 4η φάση ανάπτυξης του extended MCU (extended, καθότι πλέον δεν είναι μόνο cinematic universe) η Marvel, αφού μας προσέφερε συγκίνηση, κωμωδία, δράση, μυστήριο, παράλληλες διαστάσεις και μαγικά μεταμορφωμένα προάστια στο πλαίσιο των WandaVision, The Falcon & the Winter Soldier και Loki που έκανε πρεμιέρα την εβδομάδα που μας πέρασε (διαβάστε εδώ περισσότερα), τώρα έρχεται να μας ρωτήσει “What If…?” και να προκαλέσει τα όσα ξέραμε περί MCU.

    Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή: τι είναι το “What If…?” και τι σημαίνει; Η ιστορία αυτής της σειράς, όπως και πολλών από τα αρχεία της Marvel, βασίζεται σε μια σειρά comics που πρωτοεμφανίστηκε το 1977 και αναρωτιόταν, τι θα συνέβαινε στο MCU αν άλλαζε κάποια βασική λεπτομερεια στην ιστορία του, όπως την ξέρουμε μέχρι τώρα. Κάποια από αυτά τα “εναλλακτικά σενάρια” είχαν χιουμοριστικό ύφος, κάποια πολύ πιο σοβαρό, κάποια εως και σκοτεινό (watch out DC). Ήταν ένας τρόπος για να αξιοποιηθούν ιδέες, οι οποίες δεν ήταν canon ή θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην εξέλιξη των storylines που είχαν ήδη εδραιωθεί στους mainstream κύκλους. Πάνω από 200 τεύχη έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς, με τον τίτλο να μην αποτελεί standard μέρος του “στόλου” της Marvel.

    Στην παρούσα φάση, η ελευθερία του τηλεοπτικού “What If…?” επεκτείνεται ακόμα περισσότερο, καθώς, όπως αναφέραμε, πρόκειται για μια animated σειρά: κοινώς, το σενάριο είναι τρελό και δεν χρειάζεται να περιοριστούμε από παράγοντες, όπως διαθεσιμότητα ηθοποιών για live γυρίσματα, σκηνικά, τοποθεσίες και τα λοιπά και τα λοιπά, γιατί ΌΛΑ αυτά θα τα δημιουργήσουμε μόνοι μας. Πράγματα που θα ήταν αδύνατα ή εξαιρετικά δύσκολα να γυριστούν, γίνονται δυνατά με την μαγεία του animation. Ειδικά με δεδομένες τις πρακτικές δυσκολίες που συνεπάγεται η παραγωγή ταινιών/ σειρών στο πλαίσιο της πανδημίας, αυτή η ελευθερία γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η σειρά θα ακολουθήσει format ανάλογο με τις υπόλοιπες σειρές της Marvel για το Disney+: ένας κύκλος 10 επεισοδίων, τα οποία θα προβάλλονται ένα ανα εβδομάδα (επι της ουσίας επανεκπαιδεύοντας το κοινό στο format του tv series, προσπαθώντας να “υπερκεράσει” το so-called netflix format), ενώ το Δεκέμβριο του 2019 ανακοινώθηκε οτι θα ακολουθήσει και 2η σεζόν!

    Σε άλλες λεπτομέρειες γύρω από τη σειρά, θα έχουμε τη χαρά να ξαναδούμε την “άδικα ακυρωμένη” Agent Peggy Carter, Hayley Atwell, αλλά και τον original Black Panther, Chadwick Boseman, που έχασε την μάχη με τον καρκίνο πρόσφατα, να επιστρέφει χάρη σε ηχογραφήσεις που είχε κάνει πριν το θάνατό του. Το ρόλο του “αφηγητή” της σειράς αναλαμβάνει ο Jeffrey Wright, ο οποίος αναλαμβάνει να δώσει φωνή στον χαρακτήρα του Uatu a.k.a. The Watcher, ενός κοσμικού πλάσματος που παρατηρεί και καταγράφει όλα τα συμβάντα επί της Γης. Μέσα από τα μάτια του θα δούμε μια ανθολογία από “πιθανές” εναλλακτικές εμβληματικών στιγμών του MCU, μέσα από το φακό του “What If…?”.

    Εννοείται πως όλες οι ιστορίες που θα διηγείται το “What If…?” δεν αποτελούν μέρος του MCU canon, απλά ασκήσεις φαντασίας… όπως είναι βέβαια και τα comics!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles