22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Να τι θα υπάρχει μέσα στα μπαλόνια της Google που θα φέρουν το Internet σε όλο τον κόσμο

    H Google με το Project Loon υπόσχεται να φέρει WiFi σε όλες τις περιοχές του κόσμου, με μπαλόνια που θα πετάνε σε σμήνη πάνω από δυσπρόσιτες περιοχές και… θα «στέλνουν» WiFi. Πώς όμως θα το κάνουν αυτό; Το βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα η Google εξηγεί.

    loon_balloon

    Τα μπαλόνια της Google έχουν εντελώς διαφορετική τεχνολογία από τους δορυφόρους. Οι δορυφόροι, είναι γεωσυγχρονισμένοι, δηλαδή, βρίσκονται σε μία τροχιά γύρω από τη γη, που ακολουθεί όμως, την τροχιά του πλανήτη. Έτσι, τα δορυφορικά πιάτα που χρησιμοποιούμε για να λάβουμε το σήμα τους, είναι στραμμένα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση κι εκείνοι με την σειρά τους, στέλνουν το σήμα τους σε συγκεκριμένη τοποθεσία.

    Τα μπαλόνια του Project Loon, αντιθέτως, θα πετούν στην ατμόσφαιρα σε σμήνη. Θα κόβουν «βόλτες» πάνω από τη γη. Έτσι, αν χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία των δορυφόρων, μόλις απομακρύνονταν από το «κεφάλι μας», θα ήταν άχρηστα για εμάς. Για να υπερβούν αυτό το εμπόδιο, οι μηχανικοί της Google σχεδιάζουν εκ νέου μία κεραία που θα στέλνει το σήμα, όχι σε ευθεία, αλλά υπό γωνία.

    Τα καταφέρνουν; Θεωρητικά ναι. Η κεραία που θα δείτε στο βίντεο βέβαια, σύμφωνα με την Google, δεν είναι απαραίτητα η τελική που θα χρησιμοποιηθεί. Οι αρχές όμως, η τεχνολογία, θα είναι αυτή. Κι ελπίζουμε η Google να καταφέρει να κάνει όλους εκείνους που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές, συνδεδεμένους. Δείτε το βίντεο της Google:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles