BREAKING

Όσο είμαστε νέοι: Η νέα κωμωδία του Noah Baumach με τους Ben Stiller και Naomi Watts

Ο Ben Stiller και η Naomi Watts είναι ο Τζος και η Κορνήλια Σρέμπνικ, ένα παντρεμένο μεσήλικο ζευγάρι. Προσπάθησαν να ξεκινήσουν οικογένεια αλλά δε μπόρεσαν κι αποφάσισαν ότι θα ζήσουν μ’ αυτό. Καθώς ο Τζος δουλεύει στο νέο του ντοκιμαντέρ όμως, είναι προφανές ότι έχει χτυπήσει τοίχο κι ότι κάτι λείπει από τη ζωή τους.

while-were-young-1024x575

Ο Τζέιμι και η Ντάρμπι από την άλλη, είναι ένα νεαρό, αυθόρμητο ζευγάρι, έτοιμοι και οι δύο ανά πάσα στιγμή να τα παρατήσουν όλα για να ακολουθήσουν ότι τους παθιάζει. Για το Τζος, είναι σα να έχει ανοίξει ένα παράθυρο στα νιάτα του- ή στα νιάτα που θα ήθελε να έχει.
Σύντομα οι ανήσυχοι σαραντάρηδες, θα κάνουν στην άκρη τους φίλους τους της ίδιας ηλικίας- μεταξύ των οποίων και ο Beastie Boy Άνταμ Χόροβιτζ- για να ακολουθήσουν τα βήματα των ανέμελων νεαρών. “Πριν γνωριστούμε» παραδέχεται ο Τζος στο Τζέιμι, «τα μοναδικά δύο αισθήματα που είχα μέχρι τώρα ήταν σκεπτικισμός και περιφρόνηση».

Το «Όσο είμαστε νέοι» είναι η νέα διαγενεακή κωμωδία του Noah Baumach, για το χρόνο που περνά, τη φιλοδοξία και την επιτυχία, και το πορταίτο ενός γάμου που δοκιμάζεται από την εισβολή της νιότης. Καμία ταινία δεν έχει απεικονίσει καλύτερα την αστική κουλτούρα σήμερα: οι μεγαλύτεροι σε ηλικία χρησιμοποιούν iPads και Netflix, ενώ οι νέοι αναζητούν βινύλια και vintage κασέτες.

Σημειώσεις παραγωγής

Κάθε νέα γενιά απειλεί την προηγούμενη- τα πιο συναρπάστικα χάσματα όμως δημιουργούνται όταν οι κοινωνίες βρίσκονται σε περιόδους μαζικής τεχνολογικής και πολιτιστικής μετάβασης. Μια τέτοια περίοδο δυανύουμε τώρα. Οπότε τί γίνεται όταν συγκρούεται η τελευταία γενιά ενηλίκων που μεγάλωσε χωρίς ίντερνετ με τη νέα γενιά; Το ερώτημα αυτό είναι η καρδιά του «Όσο είμαστε νέοι».

Ο Baumach εξερεύνησε το άγχος των παιδιών χωρισμένων γονιών στο The Squid and The Whale, τις αδερφικές σχέσεις στο Margot At The Wedding, τη μοναξιά των προνομιούχων στο Greenberg, και την ουσία του να είσαι νέος και ν’ αναζητάς την ταυτότητα σου στο Frances Ha. Κάθε ταίνια χτίστηκε επάνω στις πιο έντονες κι ανθρώπινες στιγμές. Το «Όσο είμαστε νέοι» είναι η πιο αστεία και ρομαντική μέχρι σήμερα.

Για το Baumach η ιστορία προέκυψε από δύο επιθυμίες: από τη μία να απεικονίσει τη δυναμική των σχέσεων σήμερα- γάμοι, φιλίες και τα σημεία που τέμνονται- κι από την άλλη, να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι πια ένας νέος καλλιτέχνης, αλλά «ενοχλητικά» καθιερωμένος.

«Σκεφτόμουν να γράψω μια ταινία για δύο διαφορετικά ζευγάρια που αλληλεπιδρούν για αρκετό καιρό» εξηγεί ο ίδιος. «Με ενδιαφέρει πολύ η δυναμική μεταξύ ζευγαριών. Φέρεσαι διαφορετικά όταν είσαι με το σύντροφο σου και όταν είσαι μαζί του και με άλλους ανθρώπους; Φυσικά και το κάνεις- αναλόγως τους ανθρώπους πάντα- και ήθελα να το διερευνήσω αυτό σε μια ταινία. Ο λόγος που με έκανε να μελετήσω τα συγκεκριμένα ζευγάρια είναι ότι έφτασα σε ένα σημείο στη ζωή μου που συνειδητοποιήσα ότι δεν είμαι ο νεότερος άνθρωπος στο χώρο».

Καθώς άρχισε να γράφει, ο Μπάουμπαχ αποφάσισε επίσης να αφήσει το κωμικό του στοιχείο να κυριαρχήσει. Ενώ σε όλες τις ταινίες του υπάρχει το στοιχείο της κωμικότητας της ζωής, αυτή είναι η πρώτη, που το στοιχείο αυτό έρχεται στην επιφάνεια. «Το ύφος της ταινίας είναι κάπως διαφορετικό», παρατηρεί. «Πάντα ήθελα να κάνω μια ταινία που θα θύμιζε τις παλιές κωμωδίες των Μάικ Νίκολς ή του Σίντνεϊ Πόλακ τη δεκαετία του ’80, κάπως εξεζητημένες αλλά και πάλι ανοιχτές για το ευρύ κοινό».

Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 25 Ιουνίου σε διανομή Seven Films.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment