19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Γιατί πεθαίνουμε; (Infographic)

    causes_of_death

    (Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγάλο μέγεθος)

    Ο θάνατός μας κάποια στιγμή ίσως είναι το μόνο σίγουρο πράγμα στη ζωή μας. Όλα τα άλλα, εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Ή έτσι νομίζαμε μέχρι τώρα. Γιατί, απ’ ότι φαίνεται σε αυτό το απίθανο infographic που έφτιαξαν μία ομάδα στατιστικολόγων και γραφιστών στη Βρετανία που λέγονται InformationIsBeautiful.net, πεθαίνουμε για διάφορους λόγους, όχι πάντα έξυπνους, ή καλούς και σίγουρα όχι “φυσιολογικούς”.

    Τα στοιχεία για όλους τους καταγεγραμμένους θανάτους παγκοσμίως, καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, τα πήραν από διάφορες πηγές: από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι στοιχεία κατά τόπους κυβερνήσεων. Οι αριθμοί δεν είναι απόλυτα ακριβείς, αλλά τρομερά ενδεικτικοί. Δείτε, δηλαδή, ότι ο πλέον σοβαρός αριθμός θανάτων προήλθε από μη μολυσματικές ασθένειες, όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης κ.α.. Αν σε αυτές προστεθεί ο καρκίνος, αλλά και οι μολυσματικές ασθένειες, βλέπουμε πως απ’ αυτές, πέθαναν 4,2 δις ανθρώπων τον περασμένο αιώνα.

    Σημειώστε επίσης πως 17,06% των θανάτων που σημειώθηκαν κατά τον 20ο αιώνα, είναι θάνατοι που άμεσα προκαλέσαμε εμείς. Εξαιτίας της ιδεολογίας τους, πέθαναν 142 εκατομμύρια άτομα. Εξαιτίας των πολέμων, 131 εκατομμύρια. Οι φόνοι ως εγκλήματα αντιστοιχούν σε 177 εκατομμύρια θανάτους, τα ατυχήματα σε σχεδόν 300 εκατομμύρια, ενώ τα ναρκωτικά σε 115 εκατομμύρια.

    Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγάλο μέγεθος και αν θέλετε να δείτε τα στοιχεία που συνέλεξαν για τα στατιστικά αυτά, κάντε κλικ εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles