18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    WiFi4EU: Από αύριο, 4 Απριλίου, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις από Δήμους και Κοινοτήτες της Κύπρου για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν Wi-Fi

    Wifi4EU

    Τη δεύτερη κατά σειρά, πρόσκληση προς τους Δήμους και τις Κοινοτήτες όλης της Ευρώπης για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα WiFi4EU αναμένεται να προκηρύξει αύριο, Πεμπτη 4 Απριλίου 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία χρηματοδοτεί δήμους και Κοινοτήτες της .Ε.Ε. για την εγκατάσταση δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους. Η πρόσκληση, η οποία είναι ανοιχτή για τους  Δήμους και τις Κοινότητες της Κύπρου παρεχει την δυνατοτητα σε οσους Δήμους το επιθυμουν, να υποβάλουν από αύριο  την αίτηση τους για απόκτηση κουπουνιού αξίας €15.000, το οποίο θα μπορούν στη συνεχεια να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν δωρεάν δίκτυα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών κέντρων, των δημόσιων βιβλιοθηκών, των μουσείων, των δημόσιων πάρκων ή των πλατειών. Η προσκληση θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου 2019.

    Να σημειωθει ότι μετά από την αξιολόγηση των αιτήσεων, οι οποίες υποβλήθηκαν κατά την πρώτη πρόσκληση, η οποία πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2018, δεκαεννέα (19) Δήμοι και Κοινότητες της Κύπρου επιλέχθηκαν τελικά να λάβουν χορηγία (κουπόνι) ύψους 15.000 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU).

    Τελος, σημειωνεται ότι το πρόγραμμα WiFi4EU,  έχει ως στόχο να συνδέσει κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε ευρωπαϊκή πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής έως το 2020. Το συνολικο ύψος του προγραμματος ανερχεται στα €120 εκατ., και καλύπτει όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Οι δήμοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια WiFi4EU για την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi (σημείων ασύρματης πρόσβασης) στα κέντρα της τοπικής δημόσιας ζωής, τα οποία έχουν επιλέξει. Το κόστος συντήρησης του δικτύου θα καλυφθεί από το δήμο. Κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles