15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Wildfire Tracker: μια εφαρμογή για τον εντοπισμό πυρκαγιών!

    Καθώς ο πλανήτης νοιώθει τις συνέπειες της κλιματικης αλλαγής, με πυρκαγιές να κατακαίνε δάση σε δεκάδες χώρες ανα την υφήλιο, όπως και στη χωρα μας, η ισραηλινή εταιρεία BreezoMeter, που ειδικεύεται στον υπολογισμό της ατμοσφαιρικής ποιότητας και συνεργάζεται με την Apple, παρουσίασε μια νέα εφαρμογή της, Wildfire Tracker, περνωντας από τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε στον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών. Η νέα αυτή εφαρμογή είναι το πρωτο βήμα σε μια μεγαλύτερη διεύρηνση του αντικειμένου της BreezoMeter, η οποία θα ακολουθήσει την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

    Η εφαρμογή Wildfire Tracker θα αξιοποιεί την ιδιαίτερη τεχνική της εταιρείας για να συνδυάζει δεδομένα από εξειδικευμένους αισθητήρες, εικόνες από δορυφόρους και αναφορές αυτόπτων μαρτύρων ώστε να εντοπίζει τα όρια των πυρκαγιών σε real time. Οι ζώνες κυνδύνου της πυρκαγιάς θα χαρακτηρίζονται από πολυγωνικά σχήματα στο χάρτη, με κόκκινα όρια και φυσικά αντίστοιχα θα καταγράφει/ επιδεικνύει και την ποιότητα της ατμόσφαιρας σε αυτά τα σημεία και τις γύρω περιοχές.

    Ο Ran Korber, CEO και συνιδρυτής της εταιρείας δήλωσε: “Ο κόσμος απαιτεί να έχει ακριβείς πληροφορίες για τις πυρκαγιές, όπως ακιβώς έχει ακριβή πληροφόρηση για τον καιρό ή τα επίπεδα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια περιβαλλοντική συνθήκη που μπορεί να έχει απευθείας αντίκτυπο στη ζωή τους. Όλοι μας στην BreezoMeter έχουμε ως στόχο μας να συνδέσουμε την τεχνολογία που εστιάζει στο κλίμα με την υγεία των ανθρώπων… Όταν είχαμε ξεκινήσει ασχολούμασταν μόνο με την ποιότητα του αέρα και την πρόβλεψη της μόλυνσης στο πλαίσιο του Ισραήλ. Έκτοτε έχουμε επεκταθεί και σε άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως π.χ. τη γύρη αλλά και χώρες, προσφέροντας πληροφορίες σε εκατομμύρια χρηστών.

    Βέβαια, όπως είναι αναμενόμενο, ο εντοπισμός των πυρκαγιών είναι ένα “φλέγον” ζήτημα για περισσότερο κόσμο από οτι απλά τους εργαζόμενους και επενδυτές της BreezoMeter: το Cornea, είναι μια start-up που εστιάζει στο να βοηθά τους πυροσβέστες στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φωτιών, ενώ το Perimeter είναι μια εφαρμογή που στοχεύει, όπως και το Wildfire Tracker, στην αναγνώριση των ορίων των πυρκαγιών, αλλά και την παροχή πληροφοριών εκκένωσης, ως και τις προτεινόμενες διαδρομές μέσω χάρτη. Με δεδομένο κιόλας το γεγονός οτι η Μέκκα της τεχνολογίας, το Silicon Valley βρίσκεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια, που κάθε χρόνο υποφέρει από εποχιακές πυρκαγιές, το ενδιαφέρον αναμενεται να είναι αυξανόμενο, τόσο σε επιπεδο επενδύσεων, όσο και νέων προιόντων που θα αντιμετωπίζουν το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles