15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Διέρρευσε consumer build (9901) των Windows 10 που αποκαλύπτει Cortana και Xbox App

    Έχουμε ήδη ενημερωθεί για το event που ετοιμάζει η Microsoft στις 21 Ιανουαρίου, στο οποίο θα επικεντρωθεί (επιτέλους) στα consumer χαρακτηριστικά των Windows 10. Κι ενώ η αναμονή είναι μεγάλη, η διαρροή ενός consumer build (9901), που μας παρουσιάζει το The Verge, μας δίνει μία πρώτη ματιά στις αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει η Microsoft.

    windows-10-consumer-build-9901-leaked2

    Το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό -το οποίο ήδη έχει διαρρεύσει και σε video demonstration τον προηγούμενο μήνα- είναι η προσθήκη της φωνητικού βοηθού Cortana. Τώρα, ωστόσο, το build δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η Cortana θα “συνδεθεί” με το interface αναζήτησης των Windows 10 και πώς θα ανταποκρίνεται σε κείμενα και φωνητικές εντολές.

    windows-10-consumer-build-9901-leaked

    Υπάρχουν αρκετές ομοιότητές με την έκδοση για Windows Phone, αλλά και πρόσβαση στο σημειωματάριο, τις υπενθυμίσεις και τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Δεν είναι, ωστόσο, πολύ λειτουργική η Cortana ακόμη, όπως σημειώνεται, και αναμένεται στην τελική έκδοση να υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με αυτό που βλέπουμε τώρα.

    windows-10-consumer-build-9901-leaked5

    windows-10-consumer-build-9901-leaked3

    Σε άλλες αλλαγές, συναντάμε ένα νέο Xbox App που φαίνεται να λειτουργεί σαν “πύλη” για ολόκληρο το οικοσύστημα του Xbox και ακόμη νέα animations στο TaskView switcher των Windows 10 (με την εταιρεία να κινείται προς την εξάλειψη του παραδοσιακού Control Panel), καθώς και αφαίρεση του settings button από την Charms Bar.

    windows-10-consumer-build-9901-leaked4

    Αλλαγές υπάρχουν, τέλος, και στο Windows Store, όπου μουσική, ταινίες και TV shows βρίσκονται πλέον μαζί με τα παιχνίδια και τις εφαρμογές.

    windows-10-consumer-build-9901-leaked6

    Σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα, θα μάθουμε περισσότερα για τα Windows 10, τη νέα έκδοση του λειτουργικού της Microsoft, που σίγουρα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μας από τις πρώτες ανακοινώσεις.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles