17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H Cortana έρχεται στην desktop version των Windows 10!

    Αναλυτική παρουσίαση των Windows 10, λοιπόν, και σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν δε θα μπορούσε να μη διαδραματίσει η Cortana, η “σαγηνευτική” ψηφιακή φωνητική βοηθός των Windows Phone, που πλέον περνάει και στα Windows 10. Φυσικά, ακούγαμε καιρό γι’ αυτή τη μετάβαση της Cortana και στο χώρο των desktops, τώρα ωστόσο για πρώτη φορά η Microsoft παρουσιάζει δημόσια κάποιες από τις δυνατότητές της.

    cortana-windows-10

    “Cortana, είμαστε ενθουσιασμένοι που σε καλωσορίζουμε στους υπολογιστές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Joe Belfiore, από την πλευρά της Microsoft.

    Πώς θα είναι ωστόσο, η Cortana στην desktop έκδοση των Windows 10; Θα λειτουργεί ως ένα search box το οποίο θα βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας, ακριβώς δεξιά από το Start Button, ενώ φυσικά θα ακούει και στις φωνητικές εντολές σας με ενεργοποίηση μέσω του “Hey Cortana”.

    cortana-windows-10-02

    Θα σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε αναζητήσεις στο web, αλλά και τοπικά στον υπολογιστή σας, εμφανίζοντας τα αποτελέσματα και τις πληροφορίες που ψάχνετε σε ένα pop-up παράθυρο, άμεσα. Η Cortana θα μπορεί να πραγματοποιεί απλές αναζητήσεις, αλλά και, όπως και στα Windows Phone, να σας ενημερώνει για περισσότερες πληροφορίες για κάτι που αναζητάτε, όπως π.χ. το status των πτήσεων που σας ενδιαφέρουν κ.ο.κ. Θα μπορείτε ακόμη και να υπαγορεύετε σ’ αυτήν emails και να τα στέλνει για εσάς, να ρυθμίζει τη μουσική που ακούτε όπως επίσης και να ανοίγει εφαρμογές. Είναι ενσωματωμένη επίσης σε universals apps των Windows, ώστε να σας διευκολύνει κατά τη χρήση και πλοήγησή της σ’ αυτές. Όπως μάθαμε κατά τη διάρκεια του event η Cortana θα συνεργάζεται φυσικά και με τον νέο browser Project Spartan της εταιρείας και των Windows 10.

    notebook-cortana

    Εντυπωσιακό το notebook feature της που σε πολλούς θυμίζει… Google Now.

    Όσον αφορά τώρα μικρότερες συσκευές, η Cortana θα εμφανίζεται όχι ως ένα pop-up παράθυρο αλλά θα καλύπτει όλη την οθόνη με ένα λευκό καθαρό περιβάλλον με όλα τα στοιχεία των αναζητήσεών σας (αρκετά κοντά στην έκδοση που ήδη υπάρχει για τα Windows Phone)

    Όπως και έως τώρα φυσικά, πρέπει να σημειώσουμε ότι η database της Cortana στηρίζεται σε μία knowledge base της Microsoft βασισμένη στον Bing, ενώ φυσικά μαθαίνει και από τη συμπεριφορά σας στο web αλλά και προηγούμενες αναζητήσεις σας.

    cortana-windows-10-03

    Η Cortana, όπως σημειώθηκε στο event, θα είναι διαθέσιμη στους testers των Windows 10 μέσα στους επόμενους μήνες.

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles