20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το μερίδιο των Windows 10 στην αγορά ανεβαίνει και φτάνει το 7,94%!

    Είναι γνωστό ότι η Microsoft έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για τα Windows 10, καθώς στόχος είναι το νέο OS (στις διάφορες μορφές του) να βρίσκεται σε περισσότερες από 2 με 3 δισεκατομμύρια συσκευές μέχρι το 2018. Από ότι φαίνεται η γενικότερη πορεία των Windows 10 μέχρι στιγμής χαρίζει χαμόγελα στους υπευθύνους της Microsoft, καθώς υπολογίζεται ότι το νέο OS κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αγορά.

    Windows 10

    Σύμφωνα μάλιστα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία της Net Applications, τα Windows 10 έχουν καταλάβει αυτή τη στιγμή ένα 7.94% επί του συνόλου των υπολοίπων Windows-based λειτουργικών (που αντιστοιχούν στο 90.42% των εγκατεστημένων λειτουργικών με ένα 8% να καταλαμβάνεται από το MacOS της Apple και ένα 1.5% από το Linux). Στην κορυφή των Windows-based λειτουργικών βρίσκεται ο συνήθης ύποπτος Windows 7 με ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 55%, ενώ τα Windows 8.1 κατέχουν μερίδιο στο 10.6% και τα «αθάνατα» Windows XP παραμένουν ζωντανά ακόμα καταλαμβάνοντας μερίδιο της τάξεως του 11.6% (ένα εντυπωσιακό ποσοστό εάν αναλογιστούμε ότι δεν υποστηρίζονται πλέον από τη Microsoft)! Φυσικά η μεγάλη διάδοση των Windows 10 δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση από τη στιγμή που όπως προαναφέραμε ότι πρόκειται για ένα free upgrade. Παρόλα αυτά, στο άμεσο χρονικό διάστημα η Microsoft αναμένεται να υιοθετήσει ακόμη περισσότερο επιθετική προσέγγιση που έχει σαν στόχο να πείσει και άλλους users να δοκιμάσουν το νέο OS.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles