23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Windows 10 θα καθυστερήσουν… αλλά θα βγουν το φθινόπωρο του 2015!

    H Microsoft φαίνεται ότι δεν βιάζεται σε ότι έχει να κάνει με την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου λειτουργικού της Windows 10. Σύμφωνα με τις φήμες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο λειτουργικό θα ήταν διαθέσιμο περίπου στα μέσα της άνοιξης του 2015. Ωστόσο, σύμφωνα με το επίσημο roadmap που παρουσιάστηκε από τον Kevin Turner (Chief Operating Officer της Microsoft) στο πλαίσιο της Credit Suisse Technology Conference, τα Windows 10 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν πριν το φθινόπωρο του 2015.

    Windows10_VS-Header
    Σύμφωνα με τον Turner, η Microsoft στις αρχές της άνοιξης  θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις εντυπώσεις που είχαν οι users (insiders) που έτρεξαν το technical preview του νέου OS, ενώ στη συνέχεια στις αρχές του καλοκαιριού θα κυκλοφορήσει ένα “developer preview“. Το τελικό στάδιο που είναι η κανονική κυκλοφορία του OS αναμένεται να συμβεί (εφόσον πάνε όλα καλά) στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου. Όπως έγινε γνωστό δεν αποκλείεται στα τέλη Ιανουαρίου να παρουσιαστεί η mobile version των Windows 10, η οποία θα τρέχει σε ARM και Intel-based συστήματα. O Tuner επισήμανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, ότι τα Windows 10 θα είναι ένα “μοναδικό” στο είδος του λειτουργικό και αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για την ίδια τη Microsoft, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν έχει δημιουργήσει ποτέ ξανά ένα τόσο εξελιγμένο OS. Για τον Turner, το μεγάλο πλεονέκτημα των Windows 10 έγκειται στο γεγονός ότι βασίζονται σε μία ενοποιημένη φιλοσοφία σε ότι έχει να κάνει με τους drivers και τις εφαρμογές που υποστηρίζουν. Υπομονή… το φθινόπωρο του 2015 δεν είναι και τόσο μακριά όσο φαίνεται!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles